一人一句上司講得最難聽嘅說話

835 回覆
1600 Like 15 Dislike
要炒炒左你地3個呀!麻煩你地努力呀!你地唔做大把人想做

之後我心諗:我有牌架,只係番緊part time 拎經驗 拎夠就走
同埋晏就果份工都係朝早果份pt成倍錢,你快快手炒左我番屋企訓覺好過啦!
你得個樣,冇其他用
你讀書果陣唔係學過咩

可憐當時第一份工,將佢嘅惡意全盤接收左。覺得自己好唔掂。諗返起應該反佢台給十年前的自己。(年份只係一個比喻)
你唔好同我扮病啦
放完病假, 老闆話原來無左你都得架
你屌完爽完咪又係個一時之快
個pt以後唔做又冇後果嘅 煩嘅係你咋嘛
點教,同你老豆老母係咪弱智生到你咁
前者,點樣教先會教到你咁,有牽涉到能力咩?後者就係
上司用後者咁講無論咩原因都應該即時劈炮
前者真係因應情況已經算比面,真心
假設,做細嘅我堅持自己做法,仲問候埋上司老母,上司用呢句,你屋企人點教你㗎,都唔得咩?
只係假設,唔係話樓主
服務業
你做野咁那西都係做唔到嫁喇
過一排我辭工 佢出聲留我 做多一年都好呀
為嘈而嘈笑撚左 係係係你啱哂
(忙到仆街個時)你都無咩野做架啦 幫手做埋呢啲啦
「要錢個陣你就向住我 宜家我有事你咁對我?」
利申 全職學生 平時公司吾夠人 佢開到聲我都盡幫
放學返去看舖一個鐘都試過 但佢平時份人太離地 說話過分mean 仲要為cut cost 炒晒啲人 然後叫我一個學生 平日幫成返4日工 我拒絕 結果係得到咁既回應
其實當時都係博下,如果佢即炒我嘅,要賠我3個月人工,唔係就畀3個月通知我,我慢慢揾工

抱住博炒嘅心態,原來會輕鬆好多,因為根本don't give a fuck 之後發現公司根本好難請人(要求多,規定閪),就更加輕鬆,做嘢出7成力,死魚眼厭世樣,再話想同老細傾,結果公司調番轉緊張

而家幫公司留到客,同埋吸到新客,無咩特別大錯公司都唔會炒我,等6月中完約睇下佢加唔加我人工,唔加我就唔簽新約 而家開始慢慢揾工
條友真人應該閪得黎又覺得自己好有性格
月娥,把你儿子从美国接回大湾区,党要好好栽培栽培
自尊心原地爆炸好撚hurt
有無諗過人地細細個就無屋企人 甚至係孤兒無屋企人教?
低能弱智係侮辱 話人無家教都一樣係侮辱
兩者完全無衝突
請你返黎就係要你執屎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞