一人一句上司講得最難聽嘅說話

835 回覆
1600 Like 15 Dislike
你唔做完唔好走啊同你講
我理得你 你死都死掂佢
最憎就係哩d比假希望嘅人
根本當人傻仔
等你幾年先有可能有接近轉一次工嘅價
我宜家走可能幾年後再轉工係高幾十%再高幾十%添
如果EQ 高返少少
忍一忍啲眼涙起身屌完佢先喊就好
最後悔冇當面屌佢
個陣隔咗冇耐都遞咗辭職信
咁要睇係點錯喎,你未試過同啲冇家教嘅人共事姐
呢句野試過有一兩次差啲講岀口,啲嘢亂咁放嘅,遲到嘅,講大話嘅,冇交帶嘅,鐘意就返唔鐘意就唔返,屋企人有好好教嘅話岀到社會點會係咁嘅樣?
我冇話樓主抵死,冇頭冇尾得一句,點知係咪樓主啲嘢惡啃在先?
你唔夠同人爭
所以咪如果囉,點知樓主錯乜姐,得嗰一句,又唔知樓主咩語氣態度,佢話自己冇問題姐,邊個會認自己有問題,好人好姐點會用得著呢句
搞唔掂你唔好番嚟呀
我都聽過類似,不過係個上司同另一個同事講:
「未做完啲野學咩人食飯呀?飯你就識食! 」
唔急既

尋日通頂唔該晒喎
事源係幫公司出去交野
由朝10點排隊呀嗰d搞到3點都未食過野未去過廁所
然後條仆街就講呢句
其實你講得冇錯,但火滾嘅時候你係咪都可以忍到先
例如臨開舖個pt忽然同你講要射波,得你一個人做晒所有嘢,係咪一句都唔鬧得,要笑笑口同佢講冇所謂?
正常
社福界啲人先閪
好彩你冇講出口
出黎打工 底線係點鬧都唔好提人地屋企人 你點知人地屋企咩情況?
「如果你覺得張醫生紙係假,你可以打去診所詢問有冇開過呢張醫生紙。你冇必要知道我係咩病,呢個係patient privacy,有醫生專業診斷過我需要病假,你只需要跟返醫生指示。」
真係㗎,生仔要考牌,唔識教咪撚生,唔撚教就咪放個仔岀去害人
所以冇家教嘅人嘅父母係抵鬧
再重申一次,唔係講緊樓主抵死,只係我經歷過我明白
你都short short地 你覺得個下屬做野有問題你可以炒佢 上司唔代表可以侮辱人
老實講 我好嬲啊

心諗 你嬲乜鳩
啲嘢我做我都未嬲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞