一人一句上司講得最難聽嘅說話

835 回覆
1600 Like 15 Dislike
公司係咁刻薄㗎啦 但都要做㗎
笑了 又唔知講咗去邊
一路講緊鬧人點解要鬧埋屋企人會飛到去我要提人講屌你老母
你駁唔到我都唔好咁跳呀大佬 差啲跟唔到
好耐之前嘅事 走左10世
我只係想覆返你之前我講過嘅嘢,兜嚟兜去好冇營養
真係唔明,燒到家教呢方面大家一定係唔認自己冇家教,態度問題都唔關家教事真係唔知家教包咗啲乜可能大家都覺得家教同態度係分開嘅先會覺得自己有家教
食食下飯都要去幫客
一餐飯爬一陣又要幫客 搞到幾個鐘都未食到 飯又凍曬
個濕尻上司: 咁係你遲食飯 叫左你一番工就好食飯
On9
「我做多錯多,你唔好累我升唔到職!」
大佬規則個到寫明呢樣野我無得介入,如果我有得做嘅話一早就做左洗撚同你report單野咩?屌個客次次揾你你又唔出去,係都推我上去俾人吵一餐…仲好意思講驚自己升唔到職appraisal寫得唔靚
即刻你態度難啃,上司就唔委屈,上司返工加埋食飯9個鐘包教下屬態度?呢啲嘢係咪應該岀嚟社會之前就學識呢?其實邊個教都冇問題,屋企唔教學校教,學校唔教就社會教,所以先會比人鬧呢句吧?
係係,我認我黑
之前新年連登仔教人點樣用呢句嗰陣你有冇鬧人黑警死全家?
雖然我都知唔夠人,但係都要跟
"下次,下次我實入紙升你"
之後搵到份多50%,冇錯係50%,即係一直都underpay緊
辭職就話你唔捱得,冇人情味
話加你10%做生不如做熟
你話講屌你老母唔啱㗎嘛
呢度你就咁大反應
岀到去其他post又唔提吓人哋屌人老母唔啱
蝦我一個
你係咁自說自話有乜意思?
即係咁 你份人賤格我最多叫你賤人 絕對唔會話「你屋企人教左個賤人」
第一 禍不及家人
第二 你賤格真係未必關你屋企人事 正如胡適一生睇通世事都可以有個奶共on9仔 胡思杜
屌 我都遇過

:唔識你唔問清楚?

我問撚左 人地點教我就點做 最後都係比人插無問「清楚」
你宜家係咪覺得好委屈呀?
下?
你諗真d wo,你真係認你係黑警?
請你翻嚟係解決問題,唔係製造問題
你教完佢唔聽你咪鬧佢本人 鬧完唔改咪炒 成件事就完
鬧埋人地屋企人就多左
教咋 唔包提人屋企人架 瞓醒未丫你?
唔緊要你咪鬧囉,我又唔覺我有幾賤,又唔覺我屋企人教得我唔好,又唔覺你鬧我對我有咩影響,如果只係我堅持自己想法就要比人鬧,咁你哋同口中嘅可惡上司都一樣姐,既然我覺得佢有機會係冇問題(我一直都係覺得問題重點係發生乜事先會比人咁鬧,根據過程上司可以係啱可以係唔啱,要討論就有兩方立場,我唔係完全覺得上司一定冇錯),咁你哋都可以係冇問題,咪鬧囉
你瞓撚醒未
快手啲啦
邊忽係認黑警黑衫唔得?
到數就可以安心收工

以前返飲食pt,返第二定唔知第三日嗰陣炒到仆街
我唔熟手做得勁慢,老細一句:重話大學生喎 車埋黎
EQ又真係幾高,一句屋企人就著唔諗吓因為邊個嘅咩行為搞到要請佢哋岀嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞