一人一句上司講得最難聽嘅說話

835 回覆
1600 Like 15 Dislike
大學生連唧車都唔識
睇黎你未遇過閪人

我有問你意見?依家你話事定我話事?
或者亂柒咁ban9你idea又得
有幾侮辱呢呢句?
你屋企人點教你㗎?係點點教咋喎?
低能弱智就話侮辱姐,呢句頂盡都係唔識教姐,侮辱在邊個點?
唔知自己以後畀人噉講嗰陣,我仲有冇勇氣駁返對方嘅侮辱呢
我做錯乜先,如果係因為態度冇家教,咁可能都冇辦法嘅
所以真係睇咩原因喎,好人好姐只係做錯嘢用呢句係九唔搭八㗎喎
呢到我大哂 我要你走就走
張合約好濕鳩,要3個月通知(嗰陣太desperate揾工,on99簽咗

6月完約,而家辭職的話,都係6月中先走得,我又唔想蝕咗3個月人工畀公司

所以唯有敵不動我不動

柒過知衰,之後離職通知期長過1個月嘅都唔簽
你都係唔明人地講咩
不如換個角度...如果你有能力郁到佢就唔洗咁激心啦 係咪?
你使唔使交電費啊
要交電費咪出去同我死掂佢
「咁唔想做咪辭職唔好做囉」
同我講有咩唔識即管問
到真係問佢又叫我自己諗下先
諗完做錯左又屌
interview時未請已經好撚寸

"萬一到時真係請左你......"

跟住我喺佢面前熄左盞燈佢問我做乜鳩,我話無錢交咪熄盞燈慳下電
你唔值呢個價

當時候生細仔 Underpay 緊
仲有一大把火喺度博命做
轉頭就遞信搵到我依家呢份
我一開始好畀心機做架,係佢哋將我投閒置散,主動問主動學都無人理,但又話我pick up得慢,我咪hea鳩佢,每日遲幾分鐘番到,按章工作,準時收工

之後我仲話想同老細傾下,佢哋feel到我博炒,即刻安排經理嚟,話重點培訓我

不過礙於屋企等我開飯,劈炮唔撈又弓囡賠3個月人工,先無辭職...
唔該

正所謂一句唔該洗死人
焦慮症好common
都市病
共渡時艱
如果人地屋企人啱啱走 你估佢會唔會即刻跳掣同你死過?
你返工鍾意帶埋屋企人咋。。。唔係個個都鍾意架
侮辱埋屋企人既能力有問題
隔離team日日ot o到凌晨4,5點
星期六日都要返
點知俾個manager鬧
你日日o到4,5點有用咩
我要既係work done
咁後生做埋呢啲咁嘅工,
有乜撚嘢用姐?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞