一人一句上司講得最難聽嘅說話

835 回覆
1600 Like 15 Dislike
鬧還鬧 做乜要提人屋企人?
你返工鍾意帶埋屋企人咋...唔係個個都鍾意架
好多金句
我都比上司軟硬兼屌到拎完B仔走 但係無邊句係特別深刻
家教要執埋正字,係,我冇家教,全世界得語文老師同你有家教,讚,好羨慕你家教咁好,點做到㗎
我會同佢講: 老細你可唔可以講多次呢句 我想錄低佢同勞工處研究下
你屋企人就真係冇教過你啦
當其他人當你一樣可以隨便拎屋企人出來講
香港職場環境惡劣到
理應係屋企人教嘅做人處事態度問題,唔講屋企人唔通講你學校點教你咩?
今時今日老豆老母乜撚都唔教生咗就推晒個責任去學校度嘅香港社會又真係啱用嘅
對唔住,我錯
人地咁講一講你都起晒鋼啦
EQ咁低你就咪懶理性咁同人拗啦⋯⋯衰左又唔肯認
有次個同事老豆走左白事請一日假,唔好彩一個禮拜後個阿爺都走埋再請多一日,個老闆即刻就問佢:你究竟仲要死幾多個老豆...
試問連登仔,點解屌人老母冇問題,反而問家教問題就係有問題呢
你現實會將屌你老母當口頭禪嫁???
有個user 問我d excel 問題,我話excel 無呢個function, 我番埋位諗住問個senior confirm 下, 之後佢拍曬枱講
妖,我咪教咗你囉

直接行去個user 到,睇完一輪細細聲話excel 唔support
正字同家教兩樣扯唔埋嘅嘢都可以拉到埋嚟講,真係好理性好有道理,小弟都學習緊
又唔知起鋼係咩意思呢
你份人真係好賤格

工作黎講 過左18歲就自己負責架啦 工作態度唔好你咪話佢本人 ⋯除非佢未成年,你就可以搵佢監護人問責

人地夠18,你係都仲要拉埋人地屋企人落水,你呢啲就擺明人賤+口賤,想借工事侮辱人全家
哇,你一岀街都聽唔少啦,連登是但一個post都搵到,我又真係覺得好多人係當口頭禪喎,香港文化嚟
利申,我有講
ok , 沖杯你飲
下個到老闆
連登打屌你老母會等同現實同人講???

我住果度同我返工果度都冇聽過人講

再者 就算真係聽見人講 就代表你講係合理???
咁點先有遠見
咁工作態度同家教又唔一定有關係嘅 你咪又係咪都掛左鉤先
你口賤就確定無疑架喇 扮理性都扮得好肉酸
陣間幫你問公司有冇得訂?
做人處事態度呢,係由細培育嘅⋯⋯呢啲廢話真係唔想多講,我都覺得煩,我輸,係嘅,唔關屋企事嘅,態度差嘅人係天生嘅,邊個都教唔到,所以一定係屋企冇責任嘅,生咗岀嚟係態度好就好,唔好就唔好,冇得怨
求各位會員原諒小弟
好人一世平安
小心界紙皮唔好界到我個地板啊
diu我本身以為叫我唔好界親手。。
雖然咁講好冇教養 但我都想知你屋企人點教你
你完全扭曲我講嘅野 你覺得下屬工作表現唔好我無話你要可憐佢 假如你話佢打字慢 你可以鬧佢打字慢甚至話再唔改善就炒佢
但我唔會話:你老母生你隻手生到殘廢咁嘅
真係唔知你係撞聾定住豪宅區
唔緊要,你得閒可以落一落地面視察民情或者拎開你嘅耳筒聽吓周圍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞