一人一句上司講得最難聽嘅說話

835 回覆
1600 Like 15 Dislike
你個人已經唔靚, 做d野可唔可以靚少少
同事話聽到老細呻:「唉,Mary (個名係9作)咁唔掂架,講極都唔明,做極都係錯,一啲都唔上心,英文又唔好。」

我同事答:「係囉,之前呀XXX(我)好好多!」跟住,呀老細輕嘆一聲:「唉

聽到我好撚心涼,好彩當時老細留我,我無心軟,果斷辭職
“唔好 以為 呀,呢個職場無 以為 架”

難聽到
你成功令一個男人記住你
問咁多做咩?做啦仆街
「咁你做咩問啲冇用嘅問題?」
公司唔夠人做野既環境下 ,同事成日OT ,上司就準時收工
但個上司見到人做錯野: 就會講話 唔掂咪炒左佢 / 你繼續係咁,不如你辭職啦

請唔到人仲要炒人
返過一份工,當時我多數帶飯
男上司成日話鳩我做咩lunch唔出去食飯social下
我話我唔鐘意social

後來有一日,office得我同佢
佢細細聲講:叮咁多飯,小心生cancer啊

後來有1日無帶飯
同班同事出去食,我食青咖喱飯
同事問我好唔好食,我話好食
男上司即刻講:好似我琴日隻狗痾d屎咁

跟著我頂唔順,問佢:咁好唔好味呀?

之後同事feel到我有d火,撞一撞我手臂

男人老狗講野單單打打,on99
答佢單親家庭 後來老母都死埋 去左幾個寄養家庭,畀佢知道咗唔係 就答佢 呢個世界唔係陣係得你有屋企人
生舊叉燒好過生你
上年大概呢個時候我遞信,舊上司同我講:
不如升你職,但人工唔加,你o唔ok?
話公司交左租, 唔返會晒, 叫我返足7日
睬佢都on9
其實你屌我食屎屌我冇撚用都無所謂,但如果我聽到字裡面有一個字係關屋企人事,我會即場打鳩你,所以啲人成日話「屌還屌,唔好屌老母」
你沖俾我唔驅呀
即使係我屋企教得我差,都唔代表你有資格都教訓埋我屋企人
明唔明?
老板:你返工係為咗錢啊?!

我:我返工唔係為咗錢係為你包二奶?
今日一定要呀!
點解會咁呀!
點解做唔到呀!
我唔要見到咁樣!
總之你搞 一定要搞掂呀!
笑死,唔知屌咩好屌人樣衰
我做到成隻狗咁又係揾咁小錢
你乜都唔洗做又係揾咁嘅錢
一個字
當你同佢報告,解釋完一D野之後

吓 ?
我寧願去醫院 咁就唔洗咁忙

你口渴呀?
共渡時艱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞