一人一句上司講得最難聽嘅說話

835 回覆
1600 Like 15 Dislike
佢真心on9唔係扮
講到咁都唔明 由鳩佢啦
既然你可以咁豁達又催眠到自己覺得自己唔賤格、屋企人又冇教得你唔好
咁點解你又唔可以豁達d催眠下自己其實你個同事做得好好冇問題?

定你根本嚴人寬己 雙重標準?
戇鳩鳩以為自己好撚幽默
前一日返工,無話後一日有嘢做
休息日朝早打嚟,我瞓覺途中聽電話
「小姐,幾點呀仲瞓緊?」
心諗仆你個街我今日放假,佢明知,打嚟係想我用屋企電腦做嘢,嬲撚到睡意都無埋
要問幾時俾你個位我做
你先係負責人

大佬唔識做人上司就咪做啦不負責任
講到乜都唔關你事
唔係你eq低亦都唔好因為呢啲事而怪自己
有啲撚屌可能真係食屎大 冇同理心
你真係冇錯 同呢啲畜牲共事真係委屈左你
唔理其他人啦
我淨係知你無家教
屌你老母冇生個腦俾你帶返工?
仲有一個原因既
佢無家教囉
「你呢啲大小姐,真係養尊處優連睇個字都懶」

今日講完:「好心你返工就唔好搽唇膏啦,嚇走哂啲客,無客會鐘意同你呢啲咁嘅尊重嘅人傾生意架」

第二日屌:「你化個咁淡嘅妝,點出去見客?!」

屌你老味好憎女上司
增值自己
You’re fucking stupid cunt
嗯,永遠咩都唔知嘅人最大聲,其實你知唔知有冇問題唔係我話有就有冇就冇,唔影響到公司嘅,我話知打機睇波遲到早退,但好明顯呢啲嘢全部都係影響緊公司嘅態度問題嚟,我係標準咩?我都係跟標準做事㗎
係呀,佢鐘意就射波,仲要返工嗰刻先射,我唔可以嬲㗎,唔可以話佢冇責任心,唔可以話佢冇交帶,唔可以話佢冇家教㗎,一定係我唔啱,我應該收一份人工做兩個人嘢,我應該吞聲忍氣,我應該日日問佢你今日有冇興趣返工
係呀,返工就應該要預咗啲人冇家教,問呢條問題都多餘,鬼唔知阿媽係女人
多謝
:大學冇教
呢個世界就係咁唔公平
我manager都係呢句
完全見唔到工作態度同冇家教嘅關係
邏輯咁有問題 你不如讀返書吧啦
老虔婆?
你跟標準做事咁專業呀?
咁你公司行為守則有冇話俾你鬧人丫?有冇俾你提人屋企人丫?

係跟標準 你就應該按程序處分唔達標準嘅人 : 提醒>口頭警告>警告信>紀律處分>結束雇傭關係

而提人屋企人嘅言語⋯如果你公司真係大公司有規模嘅話 你一講就隨時一身蟻
有一年老母走左請左2日假搞白事
佢:唔係呀嗎? 有無咁多野搞呀? 你知唔知我要問其他team借人用我好無面架?

屌..點知第二日返到去 原來係為左同成班老屎忽8掛發生咩事

垃圾刷鞋狗又係講到香港點點點.. 自己成家移民左
無男朋友、無老公、無寵物。 諗起都係惡夢
出面風大雨大,但係俾得起好價喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞