[Non-Jupas]17-18年度 Design&VA Non-Jupas交流區 3

1001 回覆
14 Like 5 Dislike
我都係今年city scm year3
同大家say個hi
等多咁耐n手飯都未到我
唔想再等

thei adv year3同poly speed top up
有冇人答我邊個好d

揀Thei la 雖然d老師走哂 但感覺上 好似應受性比較好
Poly speed top up 無咩點聽過教成點
一係gap year 再草下d portfolio 下年加油

利申:上年入左Thei Year3 岩quit左 有poly offer

公司有同事讀緊thei 覺得伏
我讀緊Speed 入面做art 做design都ok
不過art味會重 因為大部份都係Art school教
體制同Poly本部一樣 不過就冇乜福利
點都好過Thei老師集體走

speed同thei邊個多intern機會多d
冇咩工作經驗portfo又麻麻地
想讀上去透過學校搵intern好似會好d

我知Thei經常會透過Email send intern 公司資料
都應該係學校搵intern
我都係今年city scm year3
同大家say個hi

咩major呀ching
想知city Bacm仲有冇得派

同問

再問

早兩日朋友收到BACM admission offer
係咪已經最後嗰批啦
好登佢開心 但諗起自己仲未有著落就

同問

再問

係咪已經最後嗰批啦

+1 有朋友都收到
我上年nonjupas入ied cac,四年個個嚟,真係奉勸咁多位唔好入,如果你本身都過3就倒不如gap year,唔好為咗入而入。尤其讀開design,好多va最基本嘅野要學返,依科創作都幾少,選修科又少。身邊好多朋友都reject,gap year 儲下經驗就入得返SD/CM,想讀VA都唔好揀ied,CU BU先多創作,襯未reg day就諗下了。不過依科都幾少人讀 大家自己諗下。我都報咗nonjupas,但仲等緊bu offer

利申 升year4 唉
想知入CU 行程係點?GPA 要求高唔高?

同問

再問

係咪已經最後嗰批啦

+1 有朋友都收到

有無人有bu va消息
有無人有bu va消息

好多人收到poly offer之後都唔要㗎, 未到reg day都唔好死心.
有無人有bu va消息

好多人收到poly offer之後都唔要㗎, 未到reg day都唔好死心.

Bu Reg day係幾時?
我上年nonjupas入ied cac,四年個個嚟,真係奉勸咁多位唔好入,如果你本身都過3就倒不如gap year,唔好為咗入而入。尤其讀開design,好多va最基本嘅野要學返,依科創作都幾少,選修科又少。身邊好多朋友都reject,gap year 儲下經驗就入得返SD/CM,想讀VA都唔好揀ied,CU BU先多創作,襯未reg day就諗下。不過依科都幾少人讀 大家自己諗下。我都報咗nonjupas,但仲等緊bu offer

利申 升year4 唉
City CM仲會唔會出
有無人有bu va消息

Bu Reg day係幾時?

8月9-10
係咪,依家poly IM 冇offer 就冇機會

我都等緊 waiting list根本假希望
lm
幫朋友問, 如果想升city creative media
讀poly hd multimedia design and technology好定cccu creative media?
讀poly hd multimedia design and technology好定cccu creative media?

你指Cccu cimp?

都唔見有人話有n手飯 可能已經reg哂

都唔見有人話有n手飯 可能已經reg哂

其實未到開學 都係有機會嘅

Poly hdmm
我上年nonjupas入ied cac,四年個個嚟,真係奉勸咁多位唔好入,如果你本身都過3就倒不如gap year,唔好為咗入而入。尤其讀開design,好多va最基本嘅野要學返,依科創作都幾少,選修科又少。身邊好多朋友都reject,gap year 儲下經驗就入得返SD/CM,想讀VA都唔好揀ied,CU BU先多創作,襯未reg day就諗下。不過依科都幾少人讀 大家自己諗下。我都報咗nonjupas,但仲等緊bu offer

利申 升year4 唉

有offer可以問下我

Poly hdmm

今年收多左cimp

之前既差唔多
其實主要睇你想讀咩姐

我覺得自己有決心 ive都入得番u啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞