[Non-Jupas]17-18年度 Design&VA Non-Jupas交流區 3

1001 回覆
14 Like 5 Dislike
係咪要等到dse個班reject先有yr1 offer

Jupas入CM年年都好似接近3000人爭100個位
所以應該係分開計?
突發 收到Ou animation interview

Jupas入CM年年都好似接近3000人爭100個位
所以應該係分開計?

Jupas
Non jupas分開的

yr幾?

yr幾?

Yr2

yr幾?

Yr2

interview好輕鬆 巴打加油

yr幾?

Yr2

真係?其實有咩做?見佢有筆試咁

yr幾?

Yr2

我果陣冇筆試得口試
口試就係一分鐘英文自我介紹+一啲中文閒談 都係問下你點解手田

yr幾?

Yr2

我果陣冇筆試得口試
口試就係一分鐘英文自我介紹+一啲中文閒談 都係問下你點解揀呢科 平時鍾意睇咩動畫 再show下自已啲作品比佢睇
等多咁耐n手飯都未到我
唔想再等

thei adv year3同poly speed top up
有冇人答我邊個好d

揀Thei la 雖然d老師走哂 但感覺上 好似應受性比較好
Poly speed top up 無咩點聽過教成點
一係gap year 再草下d portfolio 下年加油

利申:上年入左Thei Year3 岩quit左 有poly offer

公司有同事讀緊thei 覺得伏
我讀緊Speed 入面做art 做design都ok
不過art味會重 因為大部份都係Art school教
體制同Poly本部一樣 不過就冇乜福利
點都好過Thei老師集體走

yr幾?

Yr2

我果陣冇筆試得口試
口試就係一分鐘英文自我介紹+一啲中文閒談 都係問下你點解揀呢科 平時鍾意睇咩動畫 再show下自已啲作品比佢睇

好驚又好似dm同cm咁 閒談完又拒絕你
不過我會比心機 真係最後機會

yr幾?

Yr2

我果陣冇筆試得口試

點解要驚?
因為你無得再驚 驚就不如等多年準備番好d先再報啦

Yr2

我果陣冇筆試得口試

點解要驚?

Yr2

我果陣冇筆試得口試

點解要驚?

正正常常 閒談中feel到你鍾意動畫/特效應該都收嘅我諗
不過今年第一年收yr2 yr3 entry 唔知有冇野轉左

我果陣冇筆試得口試

點解要驚?

正正常常 閒談中feel到你鍾意動畫/特效應該都收嘅我諗
不過今年第一年收yr2 yr3 entry 唔知有冇野轉左

Thx 巴打

我果陣冇筆試得口試

點解要驚?

可能你會覺得我mean 但起碼我mean到一部分既人都入番u

已經無機會比你再驚 比d決心信心自己仲好
如果非poly city bu apa 不入先下年再嚟
等多咁耐n手飯都未到我
唔想再等

thei adv year3同poly speed top up
有冇人答我邊個好d

揀Thei la 雖然d老師走哂 但感覺上 好似應受性比較好
Poly speed top up 無咩點聽過教成點
一係gap year 再草下d portfolio 下年加油

利申:上年入左Thei Year3 岩quit左 有poly offer

公司有同事讀緊thei 覺得伏
我讀緊Speed 入面做art 做design都ok
不過art味會重 因為大部份都係Art school教
體制同Poly本部一樣 不過就冇乜福利
點都好過Thei老師集體走

speed同thei邊個多intern機會多d
冇咩工作經驗portfo又麻麻地
想讀上去透過學校搵intern好似會好d

我果陣冇筆試得口試

點解要驚?

可能你會覺得我mean 但起碼我mean到一部分既人都入番u

已經無機會比你再驚 比d決心信心自己仲好
如果非poly city bu apa 不入先下年再嚟

我明 我都係等左一年再報嫁
不過我空白期一年真係無咩新作品
所以如果再空白一年 我不如讀住先
Cm某老師同我講ou既animation都唔錯 我覺得都可以試下
但都多謝你先 好少人咁有心
想知city Bacm仲有冇得派

同問

同問

再問
有冇人6月20in完CAC VA轉左status/收到offer??

有冇人6月20in完CAC VA轉左status/收到offer??

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞