【傻散清除計劃】建立資產本位的思維

567 回覆
1011 Like 102 Dislike
VOO 更低風險更高回報
如果佢係教人供VOO我唔會屌佢
笑咗,咁你可以All in or nothing咁搏資產,唔代表個個都可以㗎,組合入面加隻指數ETF有咩問題?佢50隻優質股入面冇2800
革sir 想問富途未來你覺得值唔值得投資
咁只係市場問題啦佢專注港股,你專注美股,加VOO又得,2800就屌
你又真係好心機教人,我都試過比贏緊果陣啲人屌到化
你睇下個回報再講野
其實所謂既sh派一直都講緊sh優質資產,點會係又sh唔係又sh
長揸PLTR
革蛇都係連登仔,咁叫都好合理
唔怪得你多Haters,大把重倉Tesla同Arkk既人負回報啦宜家,2800上返29啦有月供都正回報啦起碼
好好耐性條友又係睇50年既朋友
喂 教到啲傻尻咁叻 仲咩柒呀 由佢地啦
上年23今年29
即係你睇完,唔中就係假,中就係真既,技術分析work。
你可以繼續咁相信,但我唔會認為錯既唔計啱先計,係證明左work。你真心要驗證,可以做記錄,睇下係咪分析到,不過你相信咩冇人改變到,各有各玩。
巴打唔發覺恒指升極都係3萬-3萬3點就會跌落去咩
標普500就算捱完2000年 08 年 舊年不斷創新高
月供講長線 你做backtest 就知差幾遠...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞