[KPOP] K-POP 2021 討論區(17)

1001 回覆
15 Like 33 Dislike
...雖然我唔知道呢件事究竟係真定假,但事實係好多受害者俾人強姦咗之後都唔會報警。如果報咗警,受害者就會需要受到多方面嘅壓力,包括警察可能會不斷盤問你當時嘅細節,令受害者需要多次回憶起受害嘅痛苦,身邊人甚至父母又唔知會用咩目光看待自己。
希望大家積極舉報
唔好再比啲垃圾戴住面具賺錢
勞資糾紛

講起Banana Allergy Monkey 我諗起呢個傳奇神評論
有好多人會逃避唔想再諗起件事
lm
Lm
告唔入被人bully 得再勁啲 你以為咁易告得入咩 香港都有大把仆街上咗庭話女方係自願啦
韓國演藝圈要大洗牌
唔好再俾啲仆街風流快活
【N】"承認校暴"的志洙最終下車《月升之江》
4日據採訪結果,KBS 2TV《月升之江》方面經過緊密討論,最終決定了飾演主人公溫達的演員志洙的下車。
據悉,劇組正在尋找代替志洙的演員。但對於今後的對策正在從多角度進行討論。志洙的出演分量、下一任演員的登場時機等細節還未確定。 ​​​
樸惠秀主演的<DearM>無限期推遲播出
根據KBS官網,原定每週五和週六播出的<DearM>本週也被排除在了播出列表之外。該劇原計劃上月26日開始首播,但<DearM>方面為了對出演者相關事件進行縝密研究和提高節目的完成度,告知記者推遲播放的事實。這是主演樸惠秀校園暴力爭議影響的。
<DearM>方面似乎不能草率決定何時播出。根據KBS觀眾權益中心請願留言板顯示,以今天下午2點40分為基準,<DearM>的延期請願數超過了2800多件,大眾們的批評聲沒有減少。對此,製作方關閉了<DearM>的觀眾留言板。
(cr naver)
接呢個戲既演員都好大壓力喎
咁短時間要入戲
笑死
同埋韓國警察出名廢
可以睇下台灣youtuber hiaday 佢地成日分享韓國奇案 你會覺得韓國警察係廢
珍率
M.C the MAX# 3月25日回歸 ​​​
點解今日MCD SUNMI連一位侯補都冇
……其實好多被強姦都唔會敢報警,唔想比人知,同埋報警同上庭去講返件事對當時人可能造成二次傷害。當時人會上新聞,身份同事件會比好多人知道。如果有性愛影片,你諗下仲要比警察甚至法庭既人睇。
3/11 昭宥
AOA CREAM - I’m Jelly Baby啲歌詞

你竟於其他女孩的SNS按讚
Hey loser 這樣 你喜歡嗎?
你到底想要甚麼?
Cls 告鳩朴慧秀老豆老母先啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞