[KPOP] K-POP 2021 討論區(17)

1001 回覆
15 Like 33 Dislike
Music core先咁
音銀唔會啦
Yena排名可以升
有啲振奮到毛管棟,有種自己好耐之前發現嘅好嘢,大家都終於欣賞嘅感覺如果真係fans,應該更開心
咪再用80 打返bully或者霸凌
其實我覺得佢係一直都想操到咁大隻
一嚟佢本身好鍾意做gym
二嚟之前喺Monsta X應該係要配合返成團嘅身形先就住嚟練同成日減肥,Shownu又係成日減
始終以前喺團入面你練到咁大隻個個都只會focus喺你到
佢依家solo個look真係唔係個個都接受到
不過我諗佢一直都想做到呢個形象嘅
依家自己一個人活動終於可以實現下
對佢嚟講都係件好事嚟嘅
霸凌都唔係香港用語,不嬲叫開欺凌
總之咪鬼用d蝗語啦

地皮,方塊,80呢d死L開
80唔係台灣用先咩
不過我支持用返欺凌好少喺香港聽到霸凌
我望咗幾個post心諗做乜無人覺得個字有問題
你都識講台灣,台灣用咩關香港咩事
其實台灣人都係講普通話/國語,用字本身同支那越嚟越趨向
琴日爭小小就打敗celebrity
今日melon會唔會有一位呢
https://youtu.be/jUoWKqiSGvE

點解encore 唱得咁好
又真係幾好聽
Brave sound啲歌好適合Brave Girls / AOA / Stellar呢類團
應該得啦
下星期應該可以PAK
分分鐘搶走Rose個音銀一位
上面話80係蝗語
佢地創87一樣用數字諧音 只不過係大陸人偷咗80黎用費事拗 我支持用返欺凌
感謝絲提點 平時講開bully突然醒唔起欺凌依個term sorry
Rolo銷量應該過廿萬...
好想知澤演女朋友係點樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞