[縮頭湖龜#136572我係人民幣詹姆斯,你死左去幫高比執骨?]2020-21 NBA 常規賽討論區 (17)

1001 回覆
6 Like 16 Dislike
熱火玩 motion offense
Facilitator 係越多越好
JB/Dragic/Bam/Iggy 係做緊同一樣嘢
Herro 係未做到
唔係熱火唔想佢做
你話佢可以好似 Dragic 咁熱火都唔知幾開心
點啊大學唔得又入到NBA? 仲要lottery pick? 即係班球探廢既? 你揀得佢就係賭佢potential,賭佢有PG 8成都好。

所以咪講左Heat合理好多,你自己都識講要工具人crowder/Roco呢type,想問下你Hawks而家邊個係呢type?
簽人唔係就咁1蚊比1蚊
Grant本身role player值20m,活塞offer 20m俾佢做1st option,你鷹要佢做Young嘅2nd option就要俾多過20m佢先有可能簽到
Gallo值16m可以簽playoff隊,你鷹廢隊想簽佢返嚟湊仔咪要俾夠20m

以前76人Embiid Simmons未換約又咪出成20m簽紅撚,全部新秀約唔咁簽人點填cap,唔通好似雷霆咁食垃圾約換pick再戰十年咩
你真心覺得上年gallo係準all star? 然後你眼中既高質球員黎到要打後備平均20分鐘場10分?

Gallo 二千萬唔係唔得 但唔係你鷹隊簽囉,都講左一千萬簽工兵效果會好好多
本身未打大學咪睇潛力有可能上到頭3-5,打完套野唔得咪跌到去第10,你覺得笨叻好正
佢練唔好最尾轉型做3D 都得啦大哥以佢身長或者拎去交易囉,你都識講賭啦,有核心仲豪賭幾年咩,豪賭完你而定核心又走

現代籃球要有唔tools,所有人都要有,只不過係有人未做到慢慢變成單一,其他上面洋基有講
你唔知佢傷定咩
漏左個垃圾教練操唔到盤,前場打綠軍唔係Gallo射到神準一早俾人炒左
明明鷹今年offseason幾好
佢就用結局論踩到一文不值
唔洗理其他因素
唔係爭冠隊,想知你10M簽工兵返黎把撚
咁點解要簽reddick啊? 因為spacing唔好要射手啊嘛,當時sg位又會唔會同其他球員撞? Simmons Embiid Tobias全部唔同位

咁而家hawks pf已經有collins,Hunter都可以頂,而佢兩個都有3分能力咁仲點解要Gallo呢?

其實你地concept都好清但就唔諗下球隊真正需求同點先對班新仔好,諗下當初宇宙勇定左Curry Klay做核心咪清Ellis,補bogut做好防守,到後尾Green成長縮減david lee既時間,補埋老將iggy Livingston咪收成,中途完全冇補強過一 兩千萬level既球員,更加完全冇撞過位
點解冇人肯正視下撞位撞到喊既問題,而家唔係功能性問題,係連出場時間都搞唔掂啊,我唔反對你唔養啊,你唔養就換個真正既star而唔係四千萬簽兩個二線球員
勇個Case根本萬中無一

同埋佢個陣未有tv deal

個陣嘅約同依加個約個價唔可以直接比對
你唔知佢唔傷都係得20min一場定點
得你覺得球隊需求係全部新仔養起晒姐
得你覺得養仔等於比晒球權同時間佢地
得你覺得八人輪換全部新仔就重建完成
鷹PF得Collins舊年打得40場,有錢簽人點解唔簽個打得嘅老將要走去揾Hunter頂?
Gallo又唔係要出得多又唔係要爭打正選

14年勇簽Iggy 13m/y,當年cap 58m,今年cap 109m,計吓即係幾多
點出場時間唔掂,你話OO唔俾佢上我同意,其他人唔傷就上架啦而家要贏
clutch time 俾Cam打咩,佢傷病影響節奏仲上佢咩佢打得好個幾場咪有打全場咁濟

唔通撞位就唔揀咩俾你出8000萬,2020年邊個star 級肯黎/邊隊用star 同你換堆垃圾+潛力
LP 係佢傷左之後有設時間限制你又知唔知
1)講左可以唔養,唔養就有價好trade
2)Trae young已經佔左大部分球權,其他原本已經少,再俾老將食埋基本上唔洗玩
3)你有冇睇我上邊講架??? 講左要防守型工兵e.g crowder/roco/tucker呢type

參考成功既young core:
宇宙勇補左bogut/iggy/Livingston
OKC三少補左perkins,其他配角sefolosha fisher全部唔食球權
就係唔應該揀Bogdan同Gallo囉,撞位加要出手權先有作用,真心你要horford+George hill肯定有用好多
76人要用Hordord換3D你換Reddish Huerter定Hunter俾佢?
George Hill正資產你送個首輪俾雷霆換?
冇話一定係呢兩個球員,意思係要唔撞位同唔食球權既球員,已經講左好多次
up左一大堆工兵防守型球員,自己追下po
咁咪又係揀綠葉,仲要老啲結果論咪顯示horford 同hill帶雷打得唔差囉,我都識講

Bogi 本身可以onoff ball ,你估冇考慮咩
鵝真係然到雀睇番我湖
Melo今日幾勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞