[縮頭湖龜#136572我係人民幣詹姆斯,你死左去幫高比執骨?]2020-21 NBA 常規賽討論區 (17)

1001 回覆
6 Like 16 Dislike
雷霆如果拎唔到頭5 pick都幾煩,未必揀到個球隊核心,SGA唔會係球隊未來大佬,最多二當家
或者係箭幫雷抽到個第5pick呢,咁雷就可以用火個pick同箭交換。
你點樣得出呢個結論
今年應該落左order出力tank啦,選秀大年實搏盡 上邊有巴打都講得啱,wood出之前係真廢唔係扮
佢今年表現係大佬級
只係無人理
佢身體質素唔係top,技術算全面但未足以係高強度下做到create spacing,可以參考下上年playoffs,當然未來係有進步空間,上限全明星邊緣咁上下。

以Sam Presti作風唔會滿足於呢個上限,okc細球市需要既係下一個westbrook/harden
弱隊大佬同強隊大佬好大分別,Walker/Booker都曾經係弱隊做大佬有靚stats,而家你睇到個實力去到邊啦

講真SGA第三年黎計已經打得好好,只係我相信okc expect更高既上限,而佢未必俾到
睇返Wood傷出後 打左11場 11連敗
即使tank到盡,火箭都仲有48%機會保唔住自己個pick。

我諗火箭應該勁後悔CP3換神龜個trade,如果未來幾年唔上唔落,24-26年俾多3個前順位pick俾雷霆的話,火箭呢個trade實俾人有排笑笑。
果單都係典型既Morey trade,搏當下放棄未來,搞到火箭好多年都冇左first round pick

新GM今年處理呢個爛攤子算幾唔錯,清走roco/wb換返幾個pick,如果今年好彩pick到cc/suggs,過兩年等wall完約有cap簽個3 4號位就perfect
其實而家最有機會實現Riley果種位置模糊化嘅諗法係咪蜂rozier+Biyombo+求其一條友換Wiggins之後下年簽埋Covington就砌到三波 Hayward Wiggins washington Covington
同意火箭新GM做得不錯,一上場就大堆爛攤子,而家仲要盡快trade走Oladipo,唔係嘅話今年完約走人就渣都冇。
如果新GM可以trade走埋Wall同Gordon兩份爛約,咁就真係超勁。
諗返轉頭,Morey走之前埋下咁多炸彈,如果佢唔走真係炸返死自己。
書人唔係曾經
而家好難講佢算唔算大佬,同CP3 50/50啦
仲要RoCo做咩

退化退到傻

你依啲換Wiggins我唔覺勇肯
Wall同Gordon真係難d,格硬換最多換返另一份爛約。

Tucker同Oladipo就9成走啦,Tucker一個second round pick大把人爭住要,Dipo就難搞d,first round冇人收,second round又回報太少,睇下牛仔 金塊 熱火呢幾隊要衝playoffs既俾到咩offer啦
加埋graham再送多兩個次輪應該ok反正勇都唔想交咁多税Covington嘅話上年起熱都仲ok我覺得可以搏下起拓只係水土不服
蜂要3d wing同防守型中鋒,不過呢兩樣都係稀有資源
如果唔係要出21年首輪,或者有球隊肯出首輪用黎換Oladipo,不過佢交易價值不停跌,火箭要快d出手。
跌到去全NBA最尾唔係一定有頭4?

定我睇錯?
痴線

勇依加一定係搏埋Curry尾水啦

講到勇一定要食垃圾咁

唔係 你應該記錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞