『歸家post』BNO 5+1 VISA 及 LOTR 申請資訊 (4)

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
有冇人係英國申請到而家都冇消息
31/1submitted, 二月中biometrics

有無人用lotr 入來,2月用app申請左,等緊,但LOTR 就來過期..洗唔洗續LOTR?搵極都搵唔到資料。
我都係獨立申請
同埋之前tier 4過期前申請LOTR, 但佢到出BNO VISA時仲未process我LOTR, 俾左refund同話我可以直接申BNO VISA
我本passport同之前brp都冇俾返我
唔知佢個流程會唔會出錯
十二月頭個陣用特衰入境諗住去英國視察下環境留半個月
但宜家返唔到香港拎返本bno
想問下應該點申請好
You can stay in the UK until you’ve been given a decision about your application.
十二月頭個陣用特衰入境諗住去英國視察下環境留半個月
但宜家返唔到香港拎返本bno
想問下應該點申請好

叫人喺香港寄俾你?
寄本野過黎
同埋用廁板都可以申請架
唔該ching
但係我入境個陣係當旅遊 會唔會有影響
up to 3
最多3個
我都visitor入境
批咗攞埋BRP
好 唔該哂Ching
呢樣我搵極都搵唔到官方資料
請問有無link(specific for BNO visa)?
無出錯

我都係收到lotr同ihs refund之後追過佢兩次佢先寄返本bno比我

你要追一追佢。google 有個contact form叫佢速速還文件比你

你google home office return passport

佢寄比我完全無通知下寄出的。無短訊無email。搵個膠袋入住寄singed for 寄比你
呢個係apply ILR個requirement
BNO visa又好 其他visa又好 你要apply ILR就係要meet呢個要求
https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/939345/calculating-continuous-period-v22.0ext.pdf
正路你係UK入面返工的話 你根本走唔到咁多
Sorry我會學好啲雞腸架啦

乜佢唔會自動轉部門去搞完bno visa先架?
即係正常要等佢寄返本野返來先再申請bno visa去做biometrics?
但我已經攞左本hong kong passport去做biometrics
ukvcas條友仲問我BNO係邊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞