『歸家post』BNO 5+1 VISA 及 LOTR 申請資訊 (4)

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
用APPS申請定去北角?
唔知咩情況既人會快D 邊D又會要處理耐D
我估係有BNO一條隊,冇BNO另一條隊
Update: 只係拎得返兩個小朋友嘅passport,兩個大人嘅未有消息。職員話就算成家一齊申請都可能會拆散晒處理。而家又要再不停F5等email。
下?! 又要再等!?! 🥶
反而廁板快過bno ?!
其實都樂觀嘅,因為大人/主申請人都未批冇理由會夠資料批小朋友。而家只可以希望係寄返嚟嘅時候咁啱唔係同一批信。
等ching update
希望一齊快些拎番晒passport
條熱線仲要就埋香港時間,真係貼心
想問下你地app 申請要咩 evidences? 見人地好似要好多野,但佢淨係要我 tb test, travel history, 財力證明 3樣。連住址證明都唔洗。
咁攪笑因為依邏輯嚟講,都要批咗大人父母先,然後再批兩個小朋友,否則批咗兩個小朋友都冇家長帶佢吔過去啦~

唯有希望ching 快啲收到你哋vfs 嘅email 啦~

利申:都係2月1日去打biometrics, 用bno, 宜家都係冇消息
我用APP 掃完護照BNO,同影完樣電腦返入官方都唔識轉完成
如果我有BNO, 條女無BNO, 但我地又無同居夠兩年既證明,我申請佢做dependent一齊過去係咪唔得?
情侶問題一律建議結婚
巴打認真?得結婚呢條路?
有無師兄96
03 年先拎兒童身分證
申唔申請到bno....
問hmpo啦
https://www.bbc.com/news/business-56260595

有人隔離完先收到test kit
係咪應該直接申請
兩個禮拜前send左email但未有回覆....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞