『歸家post』BNO 5+1 VISA 及 LOTR 申請資訊 (4)

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
俾左hkd
我check都仲係顯示RMB
係咪要delete咗現有申請再申請多次?
請問各位 如果我申請bno visa 沒有英國地址一定不可以? 即我要到英國即時租樓 請問是不是要用LOTR過去英國租樓先?
你係喺香港申請唔一定要填英國地址,我追咗咁耐有啲巴打都係話冇填地址都批
謝謝回覆 同想請問 bank statement 要keep 幾多錢 官方話1800磅 但如果得1800磅會否不批?
*會否不足夠
你要追po先搵返個官方list,但好似係只計生活費,嗰個數最好加埋半年租(睇你去邊區)

當然預多緊好過預少,尤其係而家英國因疫情搵工難
謝謝你的回覆
出發前計返:Visa, IHS, 機票, Tb test, 半年屋租
你預10-11萬港紙
想問一家人移民英國 又會係香港買下基金收息當退休收入 遺產係香港已經用保險準備好 你覺得我洗唔洗係香港請個稅務顧問?都幾貴 一年都幾萬...
我反而係上個月中收到home office話批左但仲未有vfs個email叫我去拎
賣樓有冇咁快有人睇中,大型屋苑都應該得
但成交再加兩三個月
同埋大貓開離岸都好似要啲時間
離岸起碼搞3個月,早申請冇壞;可以check定d證明文件係咪英文先,有d銀行得中文statement,要特登去分行搞先會下一期出英文statement,依到都可能要一個月後先收到新statement
係囉,我都仲係rmb
想問俾到hkd嗰啲人嘅香港地址揀咩country?
我得支那揀咋,係得travel history有得轉HKSAR
冇追哂post,請插細力啲
請問依家用app申請visa,要幾耐先有NI number?
係咪好大機會去到英國都未有NI number冇得開工?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞