『歸家post』BNO 5+1 VISA 及 LOTR 申請資訊 (4)

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
用app無叫我填form
可能就咁叫屋住寫封信肯收留你同佢住址證明
係咪一定要做左tb test 先申請到visa?
而家做tb test 要排到4月尾
所有文件必須喺開始申請前準備妥當
諗住年尾申請bno visa但我本bno下年7月到期, 屋企人嗰本就仲有年幾.
如果早d renew有冇問題?
無問題
可以提早renew
申請bno visa唔需要本bno 係咪有限期內,不過如果要用本bno 旅行,就要留意相關國家入境規定啫,一般6個月以上有效期為保險。

至於早啲續當然無問題,有啲人未到10年用晒,都要換㗎啦,只不過用唔盡年期,抵唔抵就見仁見智了。

依家最新情況,續證應該一個月內搞得掂,快者兩個星期添。又除非有乜大事,必須要續證,咁就再次有舊年情況,續證起碼等3個月,仲有啲等足半年。
有無人頭幾日申請 仲未有消息
每日都好似痴線佬咁f5, 然後又見到其他人遲過我申請都已經搞掂左
Ching 單人定家庭?
我識2,3個普通家庭 (兩大人bno, 兩18以下)
頭兩日申請同打指模都未批
有無人知依份係咩黎?
呢張 form 係唔係 for BC 架?
BNO 係唔係另外一張 form?
感謝!
呀媽個friend話我之前幫佢副簽bno寄失左
依家剩係俾呢張野叫我再幫佢副簽
咁佢剩係得呢part 又無上面
其實佢上面填其他人都得㗎喇喎?
完全明白你感受
希望大家快啲有消息
家庭
終於等到!

一家四口申請,1月31填表,2月1去北角交指模,3月4下午收到vfs email通知可以上去拎返。
直接打去問啦。
Congratulation
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞