『歸家post』BNO 5+1 VISA 及 LOTR 申請資訊 (4)

1001 回覆
20 Like 1 Dislike

現在番祖國要驗三次武漢肺炎?

第一次 腥港 for上機及入境用?
第二次 入境後 第二日?
第三次 入境後 第八日?

人都癲
正確,但又咁講,長住都係想佢快d 搞掂個疫情
疫情完佐

都ban鳩支那人 唔可以黎祖國上堂

迫住 上zoom就最好
識上連登唔識用google translate
句野無指明係結婚
我理解係當你有BNO VISA情況下識到新女
條新女都可以申請BNO VISA AS A DEPENDANT
但DEPENDANT 定義係同居多過兩年 OR 結婚
想問置頂post注意事項#4
「所有野 資料都一樣係website 入晒 俾埋錢先
用app 只係有個qr code 俾你係手機scan passport scan 文件 唔使去打手指模」

咁係咪可經web申請(打指模方案)咁填表
專登去到用hkd比左ihs先,
跟住o係果個位visa fee都唔比就withdraw申請/唔complete埋個申請
再用交左ihs個ref走去填用app scan passport果一份表
咁就淨係果少少visa申請費比人仔
咁樣減少匯率差得唔得呢
知唔知有冇話一定要返香港結婚定係可以係英國簽紙
如果要 play safe, 就在香港簽紙
我諗本身係可以嘅
HO批唔批你另一半就另計
佢加左果句反而好似confuse左你
想問下第一次搬家檔去英國聽講免稅,同埋賣樓之後搬錢都只限一次?
但個次序要點?
去左英國前搬定?定要去之後既第一次?
地址又唔知點攪
簡單啲講, 如果層樓係 30-40 年前買既, 佢既價值升咗好多倍加吖, 如果要賣樓, 賣咗層樓, 在香港開一個獨立銀行戶口保管, 進入英國前,非英國收入及原本擁有的現金等,屬「乾淨資本」,不需交稅, 賣咗層樓再去英國囉

https://www.facebook.com/appledailyatm/videos/2769329216688795/
https://hk.appledaily.com/finance/20201122/MADRZNMIINHXPHDJV5T6TTUZ3I/
你可以去搵娜娜
之前果班祖國返黎要驗4次!

1.祖國上機前
2.港。。機場
3.第八日
4.19 日。。

聽個fd講。。。
佢有問你有冇同居兩年既情侶,照填,無必要隱瞞,但申請就係獨個人立申請。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞