『歸家post』BNO 5+1 VISA 及 LOTR 申請資訊 (4)

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
再等下 一陣話冇 你嘥咗錢
yes
如果唔係你收一球是但帶一條女去都得啦
今日開始同居等2年囉
BNO無得申請
身份證大份請見BNO post
我地係咪要開番個 ’31/1 家庭申請仍未有消息揮手區‘?
大把!基本上呢類人唔係bno ,請努力爭取平權吧!

當然,有bno 嘅直系親屬嘅話,就可能用Bno visa幫埋佢哋。
03年首次申請身份證就肯定唔係bno啦,詳情可去薪火post睇doc
講明先:我唔係律師或者移民顧問。

女友未夠 30 歲可以考慮申請 working holiday,兩年 working holiday 內成功搵到僱主肯幫佢轉 working visa,咁佢可以行 working visa 條路入 BC。
又或者你哋用兩年時間諗清楚之後,都係索性結婚。

過咗 30 歲就要一開始就要搵到僱主肯幫佢搞 working visa。
working holiday轉working visa,聽聞難度好高

我個fd都轉唔到
睇行業再睇運氣,轉 working visa 係一關,續簽 visa 又係有排驚。

最易點都係 BN(O) visa,但我又明唔係對對情侶都已經有心理準備結婚。
折衷辦法就係 working holiday/visa 拖住先。
但我係單人申請wor~
結婚最簡單,而且本身一齊遠赴他鄉(或者叫歸家)都已經係大事嚟,有咗呢個決定唔爭在考慮埋結婚,我有朋友都係咁嘅情況,都係建議佢上律師樓簽紙,二千蚊左右最快廿幾日搞掂
唔該晒巴打
23用app申請,單獨申請左2個
日日f5都仲未有
除非學歷/技術真係比較專業...
拎tier 2 公司幫你擔保又搞一大輪 真係唔係幾多公司肯
唔中身分證大法

應該無BNO

考慮加拿大讀書plan吧
娜娜俾一球你,制唔制?

啲阿伯即刻狗衝啦
唔駛幫佢地諗

結就結 唔結就唔結

如果咁都要諗

不如直接分手
啱啱先搞掂 council tax

現在又要打第二個大佬
好奇一問, 依家hkd比5年ihs個實數係幾多?
想知自己比貴左幾多…
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞