STAR WARS 星球大戰 新 集中討論區 5

1001 回覆
16 Like 8 Dislike
[註8] Clone Wars S3E21-22,Chewbacca喺第22集出場
[註9] Clone Wars 電影,Ahsoka救過Jabba個仔
[註10] EP VII果粒反抗軍星球 (個名來自JJ Abramas去過東京高田馬場)
[註11] Chandrila,Mon Mothma母星
我又唔記得po,謝巴打
簡介

書名:星球大戰四十周年呈獻:配角星戰觀 (From a certain point of view)
作者:四十名不同作者
時間點:EP4
簡介:四十周年,四十個故事。
為咗記念星球大戰:新的希望面世四十周年。今次企劃邀請咗四十位星戰世界入面嘅暢銷作家、畫家同埋配音員。由配角嘅角度色去講述發生係呢集之間嘅故事:無論係幫Luke打爆死星嘅X-wing機師,又或者係搵唔到兩隻機械人嘅白兵。配角星戰觀帶你進入全新星球大戰嘅世界,同大家一齊興祝影響世界、帶動潮流嘅星球大戰嘅四十歲。

填form大帝 — The Sith of Datawork: https://lih.kg/sgFtKFX
沙海物語 - Stories in the Sand: https://lih.kg/sgFtOQX

家書 (Laina)
作者:Wil Wheaton
時間點:Battle of Yalvin之前

懷岭(Ryland)爬上瞭望塔,巡視住天空。戰機一早已經係上空,保護運輸機離開星系。佢做緊正確嘅事。佢知道伊朗(Eron)同懿(Rhee)會好似親生父母咁好好照顧住麗娜(Laina),直至佢地再次團聚。留佢係Yavin實在太過危險啦,始終呢度都係反抗軍嘅軍事基地,萬一帝國發現到呢度…本身佢都可以選擇一齊走,如果佢真係開聲,佢啲隊友都會百份百支持佢,咁佢就可以同囡囡一齊去到相對和平同安全嘅星球生活。
懷岭佢知道自己唔係基地中(甚至唔係佢小隊中)唯一一位曾經為反抗軍失去、放棄、犧牲嘅人。,就算身邊都係同路人,聽完佢哋嘅經歷唔會覺得日子容易過啲,個心更加唔會覺得舒服啲。
佢抹走眼淚,舉起望遠鏡,同自己囡囡講一聲再見。載住佢嘅飛船好快就穿過大氣層,進入無盡嘅宇宙。
「Gold Tower呼叫Echo Delta One。」佢透過對講機呼喚。「你可以隨時進入超空間。願原力與你同在。」佢並唔相信原力。今日,佢希望原力可以保護佢囡囡平安。佢鬆開對講機個掣,細細聲咁講。「好好照顧,麗娜。」佢坐低,然後眼淚就忍唔住流出黎。

第十八章

過多五日,Ahsoka先有機會同Hedala單獨相處。Fardi叫佢整返好艘大型啲嘅運輸艦,調校引擎同安裝個新嘅變壓器。佢無問艘船會攞嚟裝咩貨,Fardi家收留佢係因為佢幫到手,又唔會嘥時間問問題。講真,Ahsoka都唔係好肯定佢想知。

最後係Hedala自己嚟搵佢,夜晚熄燈之後偷偷地鼠嚟Ahsoka間房仔。Ahsoka原本想推咗唔留喺大宅度住,不過又諗唔到點樣客氣啲拒絕。佢間舊屋畀人租咗,船上面又無覺好瞓,佢都無乜好揀。大宅人多口雜,但起碼可以留意住身邊一切。

[註12] TCW劇中有提到比較大規模嘅圍封例子係Ryloth(S1E19-21)。共和國內嘅Trade Ferderation(貿易聯盟,EP I反派)會用經濟侵略拉攏中立星球。詳見S3E03 Bail Organa去談判,為被分離主義封鎖中Ryloth民兵提供人道救援,同S3E04 Pantora總統個女被綁架迫佢簽條約。兩次事件Ahsoka都有份。
此po已死?
應該要bad patch做個陣先有人
唔知會唔會出現邊到有得睇既個類人
去左睇Marvel

其實我好想分享我D小小既收藏,但唔想自爆
咩收藏先
Star wars 呀DLGH
唔通閃卡咩

係都成人台分享啦
妖!梗係講緊STARWARS la,咩類型收藏呀
Figure,書,舊版玩具,同百事crossover個d?
快啲po
話說hottoy個比賽好流
冇留意添
玩具、figure果D啦
唔係咩特別野,只係鍾意就買下,越來越多
我自拍條Jar jar J同左手俾你睇
天生一對
流過流沙包

雖然我影都係咁上下,但冇勇氣拎出嚟獻醜
我都有買好多hottoys
圖呢
圖呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞