STAR WARS 星球大戰 新 集中討論區 5

1001 回覆
16 Like 8 Dislike
放假最好梗係打J
打個有星戰味道既J
星戰味J
第廿四章

引力光速施施然拉近貨船,幾乎慢到好似係專登畀時間Ahsoka裝備好自己反擊,所以佢捉緊機會。佢無攞手槍,反而打開所有Fardi船上都有配備嘅武器箱。雖然之前一直都無需要用到,但係凡事都有第一次。箱內幾把細口徑激光槍、麻醉槍、無牌手榴彈全部都唔啱用。唯一摷到籠底嘅一對短棍最似光劍,就頂住當先。Ahsoka攞起短棍,行去艙門口準備。

等到頸都長,艙門終於打開。兩個人戴住頭盔,槍口對外。Ahsoka唔知佢哋係咪船上唯一嘅人,佢亦都唔會齋等。一躍半空,一腳踢向高佬個頭盔,右手執棍揮向另一人。佢先發制人打低咗高佬,但係矮啲嘅女人就避開攻擊。

「喂,等陣!」 個女人話。「我哋係代表... ...」

終於入手admiral its a trap
即刻重溫左一次RotJ

其實Luke真係冇理由怕鳩左Kylo而呢埋
我覺得係內疚多啲
個妹俾個仔你去看住,你冇教好佢仲要想殺佢
冇面目見Han 同leia走去避世
呢個係Fans一相情願既想法
罰你睇多次TLJ
第廿五章

「你點入嚟㗎?」Bail衝口而出。

「R2一上船就幫我開門,」 Ahsoka答。

「都係調佢去做其他野好啲,」Bail溫柔咁講。 「呢個機械人成日自把自為。」

「物似主人形呀嘛。」

「你又無錯。不過佢主人都係你師父喎。」

「其實我講緊Amidala議員,R2原本係屬於佢先嘅。」

[註13] TCW 506-509. 506去Ilum山洞搵水晶。507 Huyang教授出場,係Jedi船上嘅機械人,負責輔導世世代代嘅幼徒砌光劍。Ahsoka同班細路之後被Hondo Ohnaka為首嘅海盜偷襲。
入戲肉啦
如無意外應該啱啱Bad Batch開播前連載完
話咁快
有冇人呢一兩日追r/prequelmeme?

當眾收卡
Owen 唔識貨
幕間:伊琳

水晶係有靈性。

紅晶製作方法係少數我覺得唔錯嘅新設定
Legend 人工水晶感覺好廉價

唔知 Ilum 變 starkiller base 嘅坑幾時先填
而家都廉啦Dearh Star要勁多水晶,ep9堆船表示
第廿六章

Ahsoka拒絕咗Bail艘新船。佢有嘅船全部又快又靚,一睇就知係核心世界嘅最新款。佢反而想用返自己艘船。雖然係廢,但係起碼唔會好似議員堆船咁,係外圍世界度格格不入。至少,佢肯畀Antilles班船員幫手整返好個引擎。嚴格黎講,係Ahsoka睇住R2-D2整。

R2整緊野嗰時,Ahsoka利用呢個空檔去觀察下Bail嘅組織。佢曾經講過,唔係船上每一個人都知道佢全盤計劃,但係睇落佢哋都知佢哋做緊嘅野係帝國唔容許嘅。佢有時喺走廊偷聽到船員傾偈,佢哋大部分都係向Alderaan、Breha同Bail效忠。呢個係一個好開始。Bail成日話佢嘅計劃進行得太慢,不過佢嘅基礎打得夠扎實。更加唔使講,佢有嘅資源比起Ahsoka同班農夫喺Raada嘅多,而且佢嘅人手本身就受過軍事訓練,習慣服從命令。

Ahsoka坐喺機庫睇住R2,反思佢喺Raada所做嘅,其實比想像中更加成功。唔似喺Onderon,以前佢有時間,而且更重要係佢有Rex幫手。雖然有死傷,但係佢喺Raada唔算得上係失敗,而且佢學識一種新嘅戰略。明白到自己需要有耐性,對自己、對同佢一齊戰鬥嘅人都一樣。
以為今日星期四
重有3個禮拜先有bad batch
時間過得好慢
https://youtu.be/ETG79lMLT_Q
啱啱睇到
睇埋啲留言
條女好似沉曬底
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞