STAR WARS 星球大戰 新 集中討論區 5

1001 回覆
16 Like 8 Dislike
後來套clone wars改晒劇情,所以咪話可以skip呢套嘢除咗做memes已經冇人會睇
Gimy search星球大戰
2D版Clone Wars有時間都值得睇嘅,youtube有canon edit
片長2個鐘鬆啲,可以當3D TCW嘅補充/番外
戰鬥場面高汁,係對白少啲同畫風無咁大眾
反過頭有一說提出2D版係戰場紀實、3D版係共和國宣傳片,不過呢個就後話啦

3D版最出名係唔跟時序製作/播放
睇你介唔介意有啲(小)角色上季死咗又返生,如果唔係跟七季順序睇就最原汁原味
想跟事件先後次序嘅可以參考呢個List:
https://www.starwars.com/news/star-wars-the-clone-wars-chronological-episodeorder

如果TCW 133集有啲得人驚,推薦S3E18-20 Citadel arc試下菜
歡迎加入星戰動畫坑
Citadel 係7季入面最撚好睇
仆街windu一野鏈爆佢個肺
其實S4之後都係順住落
好想睇live action windu咁做
有預感Kaminoan會同Empire有衝突跟著整啲效忠Kamino既Clones去對付Empire,比Empire發現就派兵去打Kamino,兩邊陣營對戰既都係Fett Clones,然後Empire贏咗完全控制Kamino
2005年Battlefront 2有一關都係講呢樣野
https://youtu.be/dQlZMzsI7fY
第一集都應該鋪緊呢樣野
Battle of Kamino
係,由312開始順番
剩番501押後放514前
及第七季 5-8> 1-4> 9-12
仲要兩邊陣營都係Fett Clones
Pong Krell個幾集都ok
Samuel Fxxking Jackson老la
好多時都可以替身同cg嘅
成套野都暗示得幾明顯
落點點做key
基本上而家marvel有九成都係咁做
到底Dave捉緊嘅呢盤棋會有幾大
而家暫時睇兩套都好似同force sensitive cloning有關
Grogu就去咗Luke Jedi Temple
會唔會Omega最後都跟Luke

跟住佢兩個都俾Knights of Ren殺曬去令觀眾容易接受luke嗰種創傷順勢解釋埋點樣clone白仔

雖然佢殺死 Grogu我一定唔會放過佢
好中意501 legion
啲fans唔係ff緊佢用ahsoka reboot成個789咩
ep9講到明snooke係clone啦,白仔已經v2.0可能有3.0,4.0
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞