STAR WARS 星球大戰 新 集中討論區 5

1001 回覆
16 Like 8 Dislike
可以唔睇,唔重要
咩嚟
咦 甩咗p
應該係Star Wars Resistance
開定先
STAR WARS 星球大戰 新 集中討論區 6
https://lih.kg/2522108
welcome
垃圾唔洗睇垃圾到要腰斬
洗唔洗cop個ashoka同point of view po頭比你
你唔講差啲唔記得
啱啱加返
point of view我好似未update
我照copy呢個po嗰個
不過見你有更新到

https://youtu.be/htGWI92gmlQ

次次諗到Palpatine逐個Commander call就覺得好笑
打電話都打咗日打完電話仲要演講,演講完同yoda打返場交
新手入坑想睇動畫
請問邊度開始睇先?同埋有無link? 感謝
後悔宜家先睇s7
hoho睇
clone wars 2D(可以skip)>clone wars 電影版>clone wars 1-7季>bad batch>rebel
Beru姨 (Beru Whitesun Lars)
作者:Meg Cabot
時間點:Beru死後

其實我一早都預知道會有呢一日。Ben Kenobi交低個BB比我嗰日,係我人生中最開心又最憂心嘅一日。開心嘅係,我同Owen無可能有自己嘅小朋友,然後突然間個天比咗個BB我地…
同時,我知道呢個開心嘅日子始終有一日會完。
我無講錯呀,係唔係?
我知。大部分人都覺得我只係Luke Skywalker嘅阿姨。一個成日係廚房騰嚟騰去嘅老太婆。其實我不嬲都話:「He can't stay here forever, most of his friends have gone, it means so much to him.」我先至係日哦夜哦,勤佢阿叔畀佢去學堂嗰個。
唔係因為我真心想Luke離開屋企,係因為Luke佢想。無論佢想做咩都好,我一定會支持佢。
的確,我心入面的確有少少覺得,如果佢真係出去闖,可能乜事都無呢。如果Owen一早聽我講,可能我地今日仲係度,周不時去探下Luke,奏下孫,又或者坐係農場望住兩個咸蛋黃日落。
而家咩都淨係得個諗字啦。
我唔係埋怨緊啲咩。我屋企世世代代都係搞農場。我決定要同Owen Lars結婚嗰一刻,我都知道我生活會係點。起碼我以為我估得到。
你係唔係想知到啲咩秘密?我可以話個你知。我曾經喺學校上過家政堂,老師話我整嘅藍奶芝士係佢食過最好味嘅,仲話我直頭係整芝士嘅神之手。如果我想嘅話,喺Anchorhead開間咖啡室又或者餐廳仔完全無問題。
我真係完全想像唔到嗰種生活會係點。Beru Whitesun Lars——咖啡室老闆喎。
我真係唔係講笑,我真係有諗過。由其係Luke嚟之前無耐,我地啱啱發現我地無可能生到小朋友之後。嗰時,我地唯一嘅希望就係去Mos Eisley去買個代母機械人。計完條數之後,發現完全唔抵買。你仲未計當年Mos Eisley係幾咁混亂。周圍都係嘈音、垃圾、唔係呢個打緊呢個,就係呢個搶緊呢個野。唔好講話要賣藍奶芝士畀人,你就咁行入餐廳都可能比人射死。
多得Luke,因為佢我地先無做錯決定。
雖然係咁,我有時都會後悔。嗰日Ben一黎到,我第一個反應係走。我知我知道係鄉下婆,見識唔多,但係見到個絕地無啦啦走過黎,同你講:「呢度有個BB,靠你照顧佢啦」,肯定唔荒係好事。我個心有一下咁同我講:「Beru,聽你老師講。放低個B,然後去開間咖啡室啦。」
結果大家都知,當你見到BB仔係你手臂度望住你笑,你真係好難拒絕。先唔理,個BB其實係你老公個姨甥,佢老豆,你老公個哎呀細佬,啱啱先墜入原力嘅黑暗面。我知道結果一定唔荒好,但係就好似整芝士咁,盡力做好佢。
而家睇返轉頭,我決定無錯。Luke真係一個好可愛,又樂觀嘅男仔。聽教聽話,唔係話佢唔發細路仔脾氣,又成日搞出個大頭佛,但係佢本性唔壞,唔似某啲人。好啦,我講緊佢老豆。
當你十九年嚟每日每夜都望住佢,日日都為佢煮早餐,幫佢洗衫,睇住佢大,你好難唔了解呢個人。就好似我同Owen咁講,Luke真係好似佢老豆。我指佢老豆好嘅部份,仲有老媽子。我知我唔係好熟二叔二嫂,我都幾肯定Luke都會好似佢地咁叻仔。我咁講唔係因為我係佢阿姨,係因為我信。
事實證明我無錯。
我唔係想認叻,證明佢成功係因為我,我同Owen都只係將最好嘅畀曬阿Luke。我只係覺得佢地一家歷經嘅悲劇太多啦,無論係佢爸爸媽媽,定係佢阿嫲。奶奶出殯嗰陣我都喺度,解穢酒都係我搞嘅我覺得老師有一樣野講唔中:我天生唔係做芝士嘅人,我天生係喺逆境中帶嚟一點點安慰嘅人。但係你諗真啲嘅話,所有好父母——同埋好廚師——都係咁。
我同Owen講,我地要當Luke係自己親生嘅。一日唔開心嘅日子都唔可以畀佢過,補償畀佢,佢出世之前太多太多嘅悲劇。
我覺得我任務成功,除咗講唔掂Owen畀Luke去機師學堂。
仲有白兵搵上門嗰日。佢見到曬真係該煨囉。

之不過,如果佢唔係見到我哋咁,佢就唔會跟Ben走、識到公主、炸埋死星、仲救咗成個銀河系添。。
咁我估最後都大團圓結局呀,係咪?
由其係呢一刻,從來都無人比機會我去講我嘅故事。
多謝你哋。
快啲飲埋杯奶就返工返學啦。願原力與你哋同在。
我以為係一個call打晒俾全部Commander
我以前都以為係呢幾年發覺唔係
clone wars 2d 係乜野來?
memes嚟劇情上係電影第2集同3D clone wars中間

https://www.youtube.com/watch?v=WIj7gIDFDe4&t=333s&ab_channel=ThreeCatProductions
但2d clone wars ending 係四手佬綁架sidious,連唔到落3d clone wars度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞