STAR WARS 星球大戰 新 集中討論區 5

1001 回覆
16 Like 8 Dislike
Anakin 真係同其他Jedi 好唔一樣,好似ROTS 嘅novelisation 其中一句講 'He's loyal to people, not principals'
Clone wars 其中一集Anakin為左救Ahsoka, 連reveal所有Jedi younlings 喺邊都可以做得出,相信冇其他Jedi 師父為佢地padawan咁做
相反Obi wan 如果為左某樣greater good,真係會願意犧牲Anakin,但係Anakin永遠都會為左佢身邊嘅人而放棄自己嘅原則
I can't let you die Ahsoka
成日話anakin唔小心上賊船,無得返轉頭先係咁,其實佢心入面係唔係暗爽ep3完個下其實佢最重要嘅野都無,人生都無乜追求,until luke出返黎
第十六章

Bail Organa就黎要被新政府嘅程序煩死。係Alderaan皇宮入面嘅辦公室係如此寬敞,但係坐喺度好少有窒息嘅感覺。呢度可以放到足夠嘅枱櫈,甚至乎放得落一個養住唔同海洋生物嘅大魚缸,為嘅只係可以想佢個囡唔使煩住佢,又可以留多啲係佢身邊。而家佢覺得就算呢個宇宙大多一倍,都裝唔曬佢所承受嘅責任。佢已經盡可能喺議會代表Alderaan人民發言,同時都要趁無人留意時盡全力去幫助銀河有需要嘅人。

佢好肯定而家無人監視佢。

[註7] 對應英文成語 "wild goose chase" (星戰世界係有雞鴨鵝)。
mynock係一種蝙蝠,寄生太空船身吸燃料。
諗起purrgil
官方ig祝finn 生日快樂,話佢係big hero老實講佢做過啲咩
REY
REEEEYYYYYYYYYYYY
炸star killer base
嚴格黎講都唔關佢事
打柒captain phasma
嚴格黎講captain phasma係789入面都係no body作用仲少過掃地僧
仲等緊Finn帶領白兵起義
照抄Umbara就得
出figure
掃地僧出既應該好賣
帶領咗黑妹係戰鑑上面賽跑
終於數到唯一貢獻
掃地僧:master skywalker, there are too many of them, what should we do
Luke: see Dad, he call me master
Anakin: I hate you!!!
0防禦,100%迴避
反地心吸力
now this is pod racing
第十七章

壞。情況畀Ahsoka想像中仲要差,佢路過嘅每一個星系都有帝國軍駐守。基地唔單止控制當地政府,仲控制埋全個星球嘅資源。完全唔會理你咩人權唔人權,任何反對聲音都立即打壓。離開Raada之後,Ahsoka追返新聞,睇到Kashyyyk嘅報導嗰時,差啲喊咗出嚟。唔知同佢一齊逃出Trandosha衛星嘅Chewbacca變成點?[註8] Ahsoka衷心希望佢無事,唔好走甩咗又再墮入另一陷阱,而呢個希望都開始漸漸幻滅。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞