[月經] iOS集中討論區 (171) Steve Jobs' 66th Birthday

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
有無人試過iOS 14.5 beta 3 落番去 beta 2 / iOS 14.4

好撚食電呀屌
咁有趣?
試用mac版唔太好用
14.5 beta發覺又有啲舊app開唔到
明明之前14.4仲開到

例如HKG+
唔關32bit 64bit事
我有個 adblock 都係咁 ... 係 beta3 先開始唔得 , 之前 beta2 都仲可以
好似10.3 已block all 32bit apps
12 pro ig 通知幾時先有返
nordvpn成日自己logout
in-app browser login到又跳唔返去nord
次次都要del重裝
諗住完plan後轉其他vpn
HKG+ 64bit嚟 14.3/14.4仲開到

當然而家開嚟冇用 做例子姐
已經半年冇notification
true
識玩嘅話可以上返nordvpn個網download返佢個openvpn profile, 再用其他client上,會冇咁易斷同logout
呢排無乜留意,想問下正式版14.4.1 support apple watch解鎖未
要 iOS 14.5
同watchOS 7.4
知唔知預計幾時出
係隻app廢定個VPN成日幫人log out
用咗其他client上冇試過log out
正常無啦啦log out都係關Nord隻app事,VPN protocol 有問題唔會搞到個app自己啲data
用咩client好
基本上用到openvpn嘅client就得

個人推薦Passepartout, 個developer好有心寫,個app有IAP可以login nord個ac唔洗慢慢搵profile,同openvpn官方個app比佢有靚好多,又可以set DNS 同keep awake,感覺好用太多
有冇人加密咗backup file 跟住iTunes restore去新手機失敗
可以點整

試過reinstall iTunes, 換線 換usb 位
試過用其他冇encrypted 嘅backup 成功restore

Error message: iTunes 無法restore, phone disconnected
知唔知點樣將相機過左落iphone 既相加返location
exif edit
好在唔 cut homepod mini, 正打算遲少少搬屋後就買部
HomePod靚聲咁多都cut
可能出2代
終於要停產A8 CPU
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞