[月經] iOS集中討論區 (171) Steve Jobs' 66th Birthday

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
我諗關鍵係要玩到3-4層底板
因為雙層底板嘅厚度都冇可能係喺上面加一層薄電池嚟用盡個空間

taptic engine、speaker等零件要加厚度,只薄過鏡頭少少,同時縮細平面面積,預留更多空間俾大電池

諗諗下其實難度都好高因為係要用盡所有空間
一個S包晒s6 + se,夠晒簡潔
仲玩緊
iPhone個port幾時轉tcp?
其實唔係無諗過買 apple watch
但我本身無戴手錶習慣,同埋無做開運動,我覺得 apple watch 好多功能我用唔著

想跳槽去試 s21u 架,廢事陣間忍到 iphone 13 又係出部咁上下嘅機真係喊出嚟
買左就自然會戴
我呢廿年都冇戴錶既習慣, 初初都覺得d功能用唔著,拎部電話出黎咪得囉

但買左之後發覺佢係extend左某d功能去隻手錶度

睇notifaction,回覆下簡單message,行開行埋想打電話直接hey siri,spotify睇playlist轉歌,運動有track record,睇天氣 etc

得閒又可以換下錶帶襯下衫
遲d重可以解鎖真係覺得冇買錯
咪又係得親生仔出,其他廠an機
Samsung啲更新都好足
Stock Android不了
三叔都係每月安全更新,3年舊機變每季更新

我就係嫌佢更新得太密好撚煩都唔知更新咗啲乜
有冇部12pro battery health 已經跌到99
明明平時好少用多個10%電 有得叉就會叉電
多過
即係90%就叉電?
90up?
你咁用電話同原生殘廢電有咩分別
跌咪跌,本來就係消耗品

btw電池最好係keep 40-80%
鋰電長期叉爆反而死快啲架
知唔知optimized battery charging 原理係咩
長期係office
知道了 我都已經盡量叉少電 等到用禁啲先再叉
竟然係咁
仲以為keep住係100咪少啲消耗battery charging cycle
我想問吓
如果我買IPhone 嘅時候冇買埋AC 而家想買返得唔得㗎
好似過咗90日冇得補買
其實知嘅 不過冇用開 因為什少跌落80以下
你後半句即係話你唔知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞