[月經] iOS集中討論區 (171) Steve Jobs' 66th Birthday

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
唔似, 平時啲嘢有第二代接, 係會慢慢 Out of stocks, 佢今次係寫明 While supplies last, 同 Airport 一樣, 即係唔再出
諗起都幾痴線
依家已經A14
但HomePod仲用緊6年前嘅U
HomePod Mini 好賣過 HomePod 好多, Apple 知道個策略錯咗
間房仲用緊airport 真係好方便
遲D壞都唔知換咩好
咪換 HomePod Mini
一隻homepod價錢都夠買三隻mini
HomePod 系列個作用唔係要嚟賺 hardware 錢, 佢係想完整個 Apple 生態, 令你跌落個窿, 賺你 Apple Music 嘅錢
linksys
買mini 一啲都唔肉痛
行過就買都得
Apple Music執好windows版個app我真心都有D想轉過去
講緊airport個router
btw 已經有大homepod
AirPort Extreme 真係好正 我人生終於有一個router 唔駛schedule reboot 都好穩定
正過對上嘅netgear R7000 多多聲,佢成日斷WiFi
我成日形住 HomePod or Apple TV 系列係會整合埋 WiFi router 喺入面
HomePod做埋mesh wifi其實ok
homepod比mini大得太多
mini抵買又慳位
音樂發燒友 唔買homepod

方便 用siri 普通user 買homepod mini
問題係 HomePod 啲音質又唔係真係好好, 有啲高不成低不就嘅感覺
二手收返隻好冇呢, 見大約300幾左右, 依家用緊個router連ac都冇
Apple TV HD仲有
睇下月尾係咪cut埋
我用緊嗰部仲係2011年嗰部extreme
玩VR / PS4 remote play都係順
你呢世人有冇用過幾個月或者更耐都唔駛reboot 或者hang機嘅router? 冇用過就值得買咁平嘅二手 再加上第時再放出去都有渣拿好過你每年都換個百幾蚊不知名又難放二手嘅垃圾router

記住分開佢個2.4, 5ghz WiFi network
我都係咁覺得
其實mini平平地引人買幾個做mesh wifi
又可以推人用Apple Music Apple TV
一舉幾得
應該都上路啦
而家d smart tv 都做到apple tv 嘅嘢
連airplay 都support埋
真係冇嘅買隻firetv手指仲好
我都用緊最新嗰隻 AirPort Extreme, 一出就買, 好耐都唔使 reboot, 同所有 Apple 嘢 100% 夾, 死守等 Apple 再出 WiFi router
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞