BNO Visa App 討論

1001 回覆
47 Like 12 Dislike
去search 下邊啲埠多 industrial plants 或 lab

不過你預佐 唔似香港rountine 機械式做lab

肯撚定包你日日新鮮 日日甘

你唔可以用香港個種機械人工作方式過黎囉
就係因為覺得機械人工作方式先轉行
同埋香港呢行人工太低

所以9揀都應該無咩所謂
但自己真係要諗定邊度落腳好
搵過下相關資料但唔齊城市
有冇網站講哂英國邊個城市主力做邊範?
逐個city council睇?
謝巴打
祖國地理文化常識 及 睇下移英老人院
後者係youtube channel?
會刨下
前者
講緊用特區護照申請
normally live in hk即係住幾耐
呢度想講多少少
唔好俾工種規限左你既定居城市
去到英國唔係淨係工作 要好好考慮埋個城市適唔適合你既lifestyle
舉例如果係鐘意大型體育/fashion/festive event等等年度盛事既
多數都係係london舉行 你住返london生活會多姿多采
英國二三線城市可以好悶 未必人人鐘意
你去個啲event未搭內陸機、火車或揸車去囉 一兩個鐘內車程就實到

無人叫你長住係一線城巿 最多逗留兩三日

而且現在封城 唔會有你所講既依啲events
我懷疑係bug
因為第二條係問will you stay anywhere “ELSE” in the uk?
意思好似係 你會唔會仲會住喺其他地方
似係第一條答yes之後先要出嘅問題
(英文唔好)
假設想去睇london lumiere
當本身住MAN都好難特登搭成百鎊 來回幾粒鐘落LON睇
又當F1係whitehall launch 又唔會為左半粒鐘睇車搭出LON
只要你本身住係度先會去望下
如果係小城就會錯過左呢類小型活動

只係想帶出住LONDON唔係淨係為左做返金融股票
都仲有其他吸引力 可以考慮下
兩口子有份普通FT都一定住得起

lockdown呢點就唔討論啦 幾個月後都可能解封
相信大把巴打都未出發
好似已經update咗
第一條揀no
唔會再有下一條
你去邊個event同用咩交通方式已經係你個人選擇

例如有人鍾意獌 但住係猁

之後落自己個區bar/club 睇波好XX

要揸車去番自己撐既球隊睇波一樣
最醒目住係獌同猁之間既warrington
Sorry 仲未
佢分開咗問
我唔係淨係想講睇波
我無追太多POST 但我諗你係到步無耐?
係武肺前 大城市會每WEEKEND都好多各式各樣小EVENT
例如市集/表演/FESTIVAL等等
如果住三四線城市會少好多 要有心理準備無咁多野玩
當然學你話齋 去唔去都係個人選擇
只係想帶出多個POINT可以考慮下
住小城絕對有佢既好處 屋租已經唔洗講
只係揀住LONDON既人都唔會只係為左返工
其他城市住市中心都好平租
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞