BNO Visa App 討論

1001 回覆
47 Like 12 Dislike
請問個網頁邊度有個qr code比個app去scan?
咁我都照比CNY算
我都係用大貓唔得
究竟咩原因呢
用緊BNO定特區護照申請?
BNO

呢個問題都好奇,又話用app可以隨時出發?

咁如果我填6月,我想改早d,5月去,睇呢度講好似唔得咁
想問下係唔係地址個度一定要錯china 之後俾rmb?
但有人俾左2.74鎊 send email 問 Home office, hone office 話 ILR 係arrive to UK 開始計
佢叫你upload個Accommodation costs
想問下巴打比咩佢
租約
畀咗酒店錢張confirmation佢。。。不過我建議唔好submit住等下其他人點做先。。。
想借位問
如果五年之後家庭成員滿足到居留要求可以攞ILR,但主申請人達唔到要求,會唔會要求家庭成員等埋申請人先一次過批ILR?
我人仲係香港 點會有 又唔知佢幾時批我行得
點解國籍唔係填bno
我打個B 字就會有BNO 選
唔洗
分開申請ILR
係可以分開申請
但前提係 如果主申請人一日住唔夠日數係英國
一日達唔到申請ILR 要求
家庭成員都無得申請

直到主申請人攞到ILR 或者BC 為止
如果唔係遲太多出發,仲喺"entry clearance being issued"後180日內到英嘅話,咁ILR嗰5年最早可以由entry clearance being issued開始計起,有可能唔使extend
(當然都要5年內任何12個月離英最多180日,包括你抵英之前嘅時間)
https://www.gov.uk/government/publications/indefinite-leave-to-remain-calculating-continuous-period-in-uk
應該係

利申 今日去咗
想問下最後evidence果部有冇話要upload啲咩?因為我㩒完continue咩都冇
個booking俾咗幾多錢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞