BNO Visa App 討論

1001 回覆
47 Like 12 Dislike
佢個國家只係比我揀中國,IHS 要我比人民幣,有冇人都有咁嘅情況
當找卡數咁入錢落去
假設你張卡本身得1萬(1蚊都未用過嘅話)
你入2萬落去 你就可以買3萬蚊嘢
Country果度我都係填左China
無Hong Kong 揀
咁你照比人民幣?有啲奇怪喎,1/31 申請之前嗰啲人唔通都係比人民幣?
係囉點解無香港揀
之前用web填過好似有
Yes
但我有另一個問題
"Do you have a valid national identity card?"
This includes identity cards, issued from non-UK governments. This does not include driving licences. If you have an internal passport, provide the details here."
第一次係填 Yes?
有啲奇怪唔好申請住,應該佢bug 左
我都遇到呢個問題,點填好
WEB 有香港揀
有啲奇怪,呢步我填yes入身分證資料,然後去到問有冇其他國藉果陣入HKSAR,佢又會問你有冇身分證
最後變咗做入兩次身分證
不打算移民都要download
我都剩係簡到CHINA..
特登唱咗啲英鎊去比IHS , 而家要我比人民幣, 頂佢個肺
可能要成個APPLICATION DELETE 再入多次
有無人scan 唔到本特衰護照
Hold 住先
主要係1. 下面 Contact preferences 姐
可以改既
我見各 TG GROUP 都係呢個問題
Exactly
上面出HKID
下面出HKID + HK PASSPORT
唔係都可以用到app申請?
我沒聽過有人俾人民幣
持有特區護照申請人,如非持有最新版本(2019發行)特區護照,可能APP不能讀取該護照,需要上網申請後到北角辦理手續。
持有特區護照申請人,如非持有最新版本(2019發行)特區護照,可能APP不能讀取該護照,需要上網申請後到北角辦理手續。
在 2019年夏天前發出的特區護照會 read 唔到

Testing suggests that this is mainly an issue with Hong Kong SAR passports issued before Summer 2019.
https://www.gov.uk/government/news/hong-kong-bnovisa-uk-government-launch-digital-process
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞