BNO Visa App 討論

1001 回覆
47 Like 12 Dislike
本地
BNO visa 幾耐倒先批?
之前有人話單人申請幾日就批左, 但依加耐左好多.
同問
有d人話用app好快 但我用app境內而家都未有消息
終於有得俾HKD, 申請咗了
我都係
都唔明點解要揀咁耐
我LOTR等到而家都四個月
乜消息都冇
租約
都未過去,邊會有租約.我只係比左airbnb hotel資料
跟你 已submit
Airbnb已經book左?
冇呀,我估佢都係想知道你大約洗費,同住邊,再睇下你個financial support 合唔合理。

都係斷估
其實有冇得up多過一張statement?
我有幾個acct
單一個acct唔夠俾埋租
有.....
佢下一條問我6個月洗費evidence ,我俾左bank statement
所以呢條我cap BNB個畫面俾佢
心諗bank statement 已經答到你
用app申請可以沒有時限隨時出發?
簡單啲講, 批准後 180 日內要出發, 否則 5 年後要俾錢 renew
冇e-statement?
得既,記得scan 你簿仔account 資料個頁
剛剛先開ebanking,咁可能要等下個月
好似話23號LOTR個批已經開始收到。
想問下特區護照scan唔到點算
想問下你scan唔到係因為護照定電話問題 最後點搞掂 點先scan到
換左佢
經網上申請要提供埋預計邊一日去到英國
之後下面有呢段文字
'If your application is successful, you will be granted a visa to enter the UK. The visa will only be valid for entry to the UK for 30 days. if your visa expires before you travel to the UK, you will have to apply for a replacement visa.

After you arrive in the UK, you will collect a biometric residence permit, which will show that you have permission to remain in the UK.'

想問吓visa批出後,唔係可以幾時去英國都得嗎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞