BNO Visa App 討論

1001 回覆
47 Like 12 Dislike
兩百

我果個叫我比TB TEST, 銀行月結單, 旅遊證明同埋租約
心諗人仲係香港邊度黎租約
其實好多人都係2019年前
其實用咩信用卡比錢最好?
租約係住址證明之用?
可唔可以直接填no無持有香港護照
我俾晒錢都冇QR code你地邊到搵到QR code
唔係

佢果度應該有題問你會去到uk會唔會比錢居住
再下一題係uk果度個每月居住費用你會比幾多
應該係總之你當批左後半年內要到英國啦, 如果你唔想之後要續
咁用特區護照個d呢?填bno 咩?
呢個情況好似只係for below 18仔女?
因為如果係18以上, 好似係唔需要理會主申請人, 只要自己住夠就得
你呢個Guidance唔係俾BNO visa用,呢個先係。
https://www.gov.uk/government/publications/continuous-residence
LM
巴打你個tb test要等幾耐先驗到?
Thanks,我之前係喺T2轉ILR度搵到我嗰份guidance
https://www.gov.uk/settle-in-the-uk/y/you-have-a-work-visa/tier-2-general-visa
請教一下,仲係香港未知英國住邊,呢兩條都答No?
Do you know where you will be staying in the UK?
Will you stay anywhere else in the UK?
如果答yes好似要填postal code
老婆果邊未搞掂所以冇咁快行得
而家唔驗得住
特別係tb test有效期,我冇記錯既話係英國淨睇半年有效期
之後用apps申請已經預搞你3個月
所以我係度預緊時間幾時book tb test姐
怕tb test太多人book有排先驗到
填左酒店地址
如果第一條答案係NO,下一題自然就會係NO。
因為貨幣問題, delete咗兩次application,今日喺apps scan passport既時候佢warn話你廿四小時之內只可以做三次scanning,做埋今次要等廿四小時之後先可以再scan
唔好意思想請教

我唔見左BNO 上左UK GOV , 比返個password number 我
但expire 左要續期, 可唔可以去北角center 還是一定要上網renew ?

感謝....
知呀
老實說我屋企果邊情況,應該要7月先可以用apps申請
所以tb test我6月頭去book都應該ok?
得半年有效期驚太早做,最後出發既時間又太忟水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞