BNO Visa App 討論

1001 回覆
47 Like 12 Dislike
如果驚住搵唔到工既, 去倫敦囉, 搵啲你地 afford 到既 flat 或 shared room 囉
利申: 我住美國小城市, 機會始終都係少啲, (你見我成日上連登就知咩事 ), 如果有得俾我揀多次, 我會揀好似紐約啲大城市囉
同意 幾年前先400幾一年
在家隔離都OK,洗費起碼唔洗咁貴...否則就真係認命,所以我都唔敢辭工住.....比個武肺搞到下年都走唔到
我都係咁諗,咁樣reboot,好過去跳樓
Prepaid一年房租的確係最煩
係香港反正都係一無所有, 過去博一博過返人既生活, 唔洗係香港委曲求全
失敗大不了死返返黎再做返香港人, 冇蝕, 佢取消你香港藉既話 英國直接轉你BC, 你賺埋ILR個錢添
後生, 勝在有本錢有時間輸
有命就有本錢,我識一個美國人想住歐洲,50幾歲都搵到個女partner移民。
要成功起碼要踏出第一步去試左先
D人淨係9 UP 理鳩佢地死
係咁話, 搵唔到工點? 唔去又知搵唔到?
萬事起頭難架啦, 唔洗理人講乜, 自己計好自己可以承受既風險同埋能力上合格就去馬
我同女朋友都係計好自己2個如果交哂所有費用, 搵唔到野做的話, 應該都夠食一年, 就去馬

果D下下話要帶幾多百萬去果D 唔撚洗理佢地
呢個係遲早都要面對既問題,係香港生活都唔係舒服,一樣好辛苦先爬到上來。去到外國都只不過係做多次遮。有幾百萬幾千萬就開心? 做左咁多年人既我,我最開心最有成功感就係最窮個時。
我淨係想有瓦遮頭, 可以去下旅行養隻狗
但有瓦遮頭係香港我已經做唔到, 想返工準時放工準時, 香港又做唔到
真係有得走, 我已經好開心, 唔好話要榮華富貴無憂無慮
去到就己經得....到大半啦。10年後睇番就係一件美妙既事。我係香港都可以有哂你所講既野,但真係過唔到心理壓力,日日返工交稅比個政府做D我唔認同既事。工作上,我都教左唔少大陸人,現在仲比人鬧香港人冇左大陸人唔得。香港人仲仲點忍?
有冇人知TB test係咪只係applicable to Visa applicants? BC唔洗?
英國政府個網好似有啲亂
入境嗰一刻喺香港住咗超過兩年或者以上就要
開acc既時候冇注意呢點, 岩岩係ebanking email make request, 希望快快腳轉返英文
你係咪記錯左BRITISH CITIZEN 同 RESIDENT呀
唔通個BC唔好彩中左肺結核 就唔比佢返英國醫咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞