我宣布經手機App申請英國BNO Visa 今日正式啟動!!!

888 回覆
541 Like 10 Dislike
Yes, exactly想知凸出黎果月/兩三個月
你直接問home office 下個月申請最後一年得唔得好過啦
Suppose應該計visa批出果日?
批出嗰下
照常理 當佢4月1批你5年
會由2020年4月1起計 你嘅居英權到2026 4月1為止 IHS同步

你2025 4月1先入境的話 你真正享有IHS保障日子就只有2025-2026嘅4月1
之後要再續
Lm
No 呢個好清楚
呢個真係唔知
一切聽日有分曉
因為好似冇乜國家咁玩申請咗唔使你指定日子到達
我估得既 無理由咁但能下話
唔係應該係由你到達英國個刻計咩
好似話左計 由LOTR入境開始計
之前有Tier 2 visa都會計埋

但working holiday就唔計
但之前有報道又話可以計埋入去
不過冇所謂啦 反正都會留喺度 快半年慢半年攞BC冇乜分別
係咪即係我係香港申請,未批出Visa 前, 我唔可以離開香港?

如果我想批出Visa 前已去英國,咁就要 先去英國,然後再申請先得?
有無辦法下載到高過安心出殯
推到個app排名高過安心岀行
樓主請pin
除非父母曾經喺自己BNO加仔個名就得。 我個仔96年就係咁。
如果係英國國民 係要收全球稅
唔理你係咪係本土 除非有同相關國家簽稅務協定

永居權就唔會收全球稅
如果當年唔係稅務居民 就只會收係英國產生既收入

英國同香港有簽稅務協定
所以幾時去 薪俸稅差唔太遠
係英國既收入都係要收英國稅

唯一差最遠既 係capital gain tax
如果係炒股賺好多既 咁理論上留少過180日係英國會慳到好多
係呀 到咗先申請
如果ihs唔係到步個刻計,咁咁快申請做乜?定係你知道好快會去?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞