我宣布經手機App申請英國BNO Visa 今日正式啟動!!!

888 回覆
541 Like 10 Dislike
咁點解唔遲d先申請
忽然搞清楚個concept

要申ILR 係要符合果啲咩
每年幾多日係英國 5年內幾多日係英國
並唔係要個visa5年valid用晒過晒
Yes 尋晚睇個rate 10.6X
『薪火post』BNO 續期資訊(109) 睇頂置 –– 遲黎先上岸,護照我攞先
https://lih.kg/2387622
跟官方標準係90日內-180日內
因為每12個月要留英185日 先符合5+1居留資格
玩下計數先
當佢21年4月1批我
我visa到期就26年4月1
ILR早28日申請就大約26年3月1申請得啦
即係我26年3月1號申請個日 我住夠4年半就ok
想唔續visa多30個月就拎到ILR既話
最好就批完你visa之後5個月內到UK啦
(有1個月送左比佢 驚佢要儲足日數先比你apply ILR)

岩唔岩
簽證 由批出日計

5+1 留英日數 由入境英國起計
唔係幾同意你咁講, 普通visa都要你3個月內起程到達英國先開始計, 點解bno visa係香港批出visa就開始計?
爬下上面 有講
有心留英 唔會用晒1825日時間先申請到
係呀終於有人明白

有人話普通visa 批五年實質畀五年三個月你,於是你有三個月時間出發,但電子visa 就無。無申請過英國簽證,有無人可以confirm下?
請問而加入境時申請LOTR係咪要比錢?
要比幾錢?
咁冇BNO既可唔可以係呢個app apply?
Visa 還Visa
5+1還 5+1
兩樣野黎
我都係
所以我覺得無理由咁On9
我英國申請

睇返#212
所以online apply佢要你90日內到英 咁就唔使續
你無限期就要續簽啦
唔係真係咁着數咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞