我宣布經手機App申請英國BNO Visa 今日正式啟動!!!

888 回覆
541 Like 10 Dislike
想問下你係用邊個email? 因為我上網搵見唔到
呢一刻全世界邊到經濟好
疫情一過就反彈架啦
Thanks
請問有冇link睇到5+1頭5年留英既資料?
等5pm開波
係喎https://www.gov.uk/guidance/using-the-uk-immigration-id-check-app

但係真係冇講幾時會出現connection code畀你用

得閒養成一個check TLS cert嘅習慣

而家風頭火勢一定有人做MAN IN THE MIDDLE ATTACK

正常應該係用globalsign RSA SSL

但係入面又有一兩個頁用let's encrypt

求專家分析下有冇鬼
有野想問下大家
同男朋友打算3年後先過uk
佢有bno 但我冇 加上因為要等埋我畢業
同埋因為如果要帶未婚伴侶就要prove同居兩年或以上 但我宜家先開始轉哂啲通信地址 都未咁快可以比到證明文件佢
咁想請問男朋友係咪應該要先係app申請左visa先
之後到我地同居左兩年or結咗婚 我先再補交資料定係點
屌BNO關你撚事咩
死返出去啦
了解完之後,我又覺得如果只係拎入場券心態既根本唔需要依家咁樣燒錢同自己嚇自己
佢真係要落閘既總會有時間表通知,到時決定要走佬再apply都未遲
無可能突然有一日瞓醒就取消咗個計劃
我plan咗年半後先走 但想申請咗2.5年visa先以防萬一 到時就到期先俾錢再extend個visa

想問咁TB test係申請visa俾埋 定到時入境先俾? Thanks all
又話好多人走,睇post個個都唔想走
驚嘅唔係英國會取消個scheme啊... 而係...
唔可以申請著,規定dependent要同時申請。而家佢申請左,你就再無資格
其實我地打算結婚
只係等緊我兩三年後畢業
首先 結婚一定係最快最安全
3年後你由而家轉哂所有地址證明應該冇問題 但唔排除英國要你出租約睇
其次 bno visa只可以apply一次 你男朋友apply左先 咁你就冇得再申請或者後補任何野
申請bno時俾埋。

現時web form申請bno visa 已經要你交
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞