我宣布經手機App申請英國BNO Visa 今日正式啟動!!!

888 回覆
541 Like 10 Dislike
都係唔係好明
咁如果申請5年 半年後先去 都會fail5年居留要求
實際操作係點
仲知你grant左visa個刻 半年內出發應該係冇事的
但過左半年先出發就有事
上面有巴打解釋過
thanks
簽紙都要同居證明
我同老婆通訊地址係分開
雖然我地都有bno
飛咗條女 終身大事唔夾
第一次咁支持黃屍行動, 加油快D去英國做犬
最簡單水電煤單加名
Evidence of your relationship with family members

If you’re applying with family members from your household, you’ll need to provide evidence of your relationship with them.

For example:

a copy of a marriage or civil partnership certificate

a birth certificate or adoption certificate for children

evidence that their permanent home address is the same as yours

應該唔需要喎
第一個正評我俾你
Thanks
各位英國見
半年唔會 計你落180日內
超過半年就你要續visa
最少續30個月
好似你個case咁既話
就應該係咁:
整visa比埋IHS > 2022年出發 > 2026年visa到期績30個月+比多30個月IHS > 2027夠資格申請永居 > 2028 BC
Your family members (‘dependants’) will need to provide evidence that their permanent home address is the same as yours.

結左婚但如果係靠其中一人既BNO一齊申請
都係叫dependant
簽左紙應該證書就得?
好野~我D藍天使都準備好了
但轉地址唔難既應該
不過我兩個都BNO 應該無所謂 當我無講過
留名等睇五毛地產PR狗攪破壞
加名唔同轉名登記喎
只係封信收件人加多個名
會唔會影響房署我就唔太清楚

銀行單轉地址都可以諗
但佢個網既例子就無銀行單
寫明係utility
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞