我宣布經手機App申請英國BNO Visa 今日正式啟動!!!

888 回覆
541 Like 10 Dislike
唔係,申請果一刻已經要跟佢名

你一係就即刻註冊結婚,如果唔係唔使諗住
申請visa 交埋tb
想問未婚伴侶係咪一定要有同居證明先申請到佢,有聯名戶口得唔得?
本bno等左半年都未到手,唔知咩野事,check進度係上年7月,未更新過
巴打講得有道理
我哋都諗緊可能簽左紙先 咁就實冇死
最驚係兩三年後有咩變動
宜家拎左入場券先係穩陣
在座咁多位都已經做左tb test?
仲有一招
等男友拎bc先娶佢
不過等9年
過到去唔要佢 dependant 都唔係
呢啲老閪都結咗婚先去
跌左去堆填區
好心你寫信去問/申請過啦
又想問一問, 如果批左visa 之後, 有親人想2年後先到英國, 
佢係咪就無得咁係起行前面個180日 係計入5年入面。
e.g 1/4/2021批左2.5 years visa
佢1/4/2023年先會到達英國
咁佢係香港1/11/2022-1/4/2023 年有無得計入5年入面?
bc仲難spouse visa貴好多又多要求
應該係7.5+1,visa只有2.5同5年
多謝各位解答 我地會考慮下
希望大家都成功去到英國
到時相見!
冇 要extend visa
落地個一刻先計5年 除左上面所講grant左visa 90-180日內去
我又係上年7月頭整
成家聖誕前收到哂
你應該問下佢哋
如果驚港共封關,你申請左bno visa港共都一樣可以封關。
如果打算封關前可以即刻走去,無bno visa都可以旅客身份去英國,去到英國再申請bno visa,不過手續煩d咁解。
都可以6+1 fulfill左個5年requirement 就得
只不過佢第一年fail左要extend一次visa
唔關visa個年期事
但VISA同NHS條數就冇得少
就係唔想再哂一筆錢係果邊再讀過
同埋廢事浪費呢段時間係香港讀嘅野
肯閒日照一定排到一星期內
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞