我宣布經手機App申請英國BNO Visa 今日正式啟動!!!

888 回覆
541 Like 10 Dislike
唔好意思想問問申請online visa時洗唔洗要有tb test report?
例子:

假切英國批你BNO VISA 2021.4.1-2026.4.1
A. 你90日-180日左右好快嚟英國,冇乜問題

B. 你2年後先嚟英國

呢段時間2021.4.1-2026.4.1儲唔夠日數/資格去申請+1嗰part
就要再續 好似最少續30個月
你唔夠資格又唔續期=逾期居留

所以你依家申請又短期內唔出發去英國 其實係燒緊錢 但當係買咗個留英機會
97 後,父母又無bno, 只能夠考慮下加拿大。。。。
Dl咗先
你啱

5+1 居英日數係計入境英國開始
要交埋
謝謝,我驚到時英國有咩變卦,寧願早啲申請,每年洗少少錢 keep 定張入場券係手

只係我 google 唔到相關官方資料,例如 ILR 有效幾耐,點續...etc
不過咁樣要永續VISA 永續課金,英國政府多謝你
有舊版BNO,續期係咪都仲係要寄信?
續期30個月係幾錢?
係啦 依家申請但唔出發=俾錢買留位費
雖然係送3萬幾英國使 但叫做買咗5年入場券
爬左文了thx
5年係£260
30個月好似半價
好似係....
但係ihs 有分幾個月同幾年(詳細去返uk 官網)
如果唔知自己幾時起行(一年內?)
或者申請住幾個月版ihs 都係一種方法。。。
問題個五年簽證由邊日開始計,由批出計定係入境計。
有人話用電子visa, 五年係由批出日開始計,太遲出發就令第一年留唔足180日要加時。
你指入hkd落ib轉gbp 再拎返出黎?

Ib個rate唔係跟市場果個架?
唔需要續期,上面有po講。直接用你張過期bno去申請就得。
咁唔sure半年內會走,就唔好apply住
又好似幾啱
推post
如果唔洗要visa住,想續左本bno先呢?
咁未係人都起碼要續一次囉?
當佢24/2/2021批比你, 你都唔係即刻就可以去英國
當你一個月內起行,
你一樣要比錢續多2.5/5 years
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞