[借個九死俾俾你,保你冚家平安]龍虎門暨港漫討論區 11

1001 回覆
3 Like 6 Dislike
天可汗篇最突兀係朝陽,袁天罡都夾硬左d,但李世民同摩訶葉既結尾收得算幾好,掉轉諗,如果無呢一篇,應該點安置摩訶葉呢?就咁一對一打番場就算?

天子五拍埋四同六就不堪提啦,成二百幾期d橋重覆又悶,如來神掌變得大平賣,而且有咁多集數連趙匡胤都寫唔好

天子六你可以話宋帝出場好急好短,但果刻強弱懸殊,全部人圍揪都唔會有得打,再考慮番成輯既節奏,要交待都交待晒,係爭靖難之變,但要講起碼要多10-15期,斷估果刻本野已經蝕到PK,無得傾了
係囉 又捱義氣搞埋第二期
劇透
呢啲咁嘅故仔有乜好收埋
佢手野真係無得傾 力度十足
不過呢本新作 個畫風真係有啲小童向feel
可能班角色仲細
俾大陸人睇掛
大個版神兵小將
但係其實大陸人好鐘意肥良d書,「基頭四」變左meme玩到今時今日
問題班讀者全部幾廿歲, 邊個想睇細路打交
快小小成長
咁問天都未算細路,以前風雲童年篇真係一期就要跳過
當打時既肥老師,港中台都鍾意架啦
問天個樣似13,4多過17, 而神兵1個陣佢20, 天妖係神1三年前嘅故事
買左第一期望望,唔吸引
叫做畫功方面好過鄺生嗰邊
《天妖玄奇》第二期,畫足38頁,故事精彩囉!
《姬發明天越世登場!!》
封面有兩個版本,分原色版及草圖版。
提提各位老位記,第二期隨書附送嘅「天妖誌」Postcard,主角係媚態十足嘅「九尾狐仙」,如發覺未有隨書跟咭,記得向報攤及書店索取。

#玉郎有請 #天妖玄奇 #黃玉郎

有幾媚
我反而對隔離玉兒個新look有興趣囉
本天妖睇咗第一期,老土程度感覺同 543 差唔多 今次最多比 5 期機會
兩本都衰同一樣野
就係第一期唔夠劇味吸引人繼續買
而家唔係十幾蚊本是但鳩買來攝時間
肉狼味太撚重
今次冇咗成版介紹神功招式算好咗
佢幫會架構設定係咪又係
1a 2b 3c 4d 5e 6f咁?
你驚遲d無
神兵幫會好似得燕王個天地盟,行六部制
大蘿蔔宗好似都係
姬發隻右手做乜鳩,
係咪又玩佢阿哥天妖上身條橋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞