[借個九死俾俾你,保你冚家平安]龍虎門暨港漫討論區 11

1001 回覆
3 Like 6 Dislike
天妖第一期好普通, 妖物惡形惡相好無吸引力, 打妖物又無咩迫力
同意樓上講對白同人物好小童向
第一期尾都唔用姬發做cliffhanger, 編排上有問題
皇朝第一期都係用姬發出場做尾
真係唔知買唔買好
天子讀者 所以反而對姬發有興趣
聽上面咁講
一樣都都係咁諗
買唔買好呢
以創刊號嚟講,天妖真係冇乜追落去嘅動力,故事又唔肯講係新世界,但以班人嘅往績,故事隨時失控接唔到神兵一,到時睇吓佢點自圓其說

連和仔都抽水
多重平衡世界觀
創刊號 D畫有D怪, 本來對肉記書都無咩要求
但用打嘍囉妖物做開頭, 元始天妖又無咩大佬相
咁不如一早講明好過,依家死要面,皇朝君臨隨時已經成黑歷史
即係未諗掂就出
你會唔會誤會我講天妖?
天子一入面, 天妖點都畀天魔屈機,
重做埋天魔手下
其實天子一既姬發唔係重點
姬考先正, 被天魔附身堅型
應該誤會左
聽住先啦。

<龍仇>係賣得同有noise,就會長畫長有,點都會班到人手繼續做,點會而家突然第一部就完。既然事實並非如此,你仲同我講第二部會稍後出? 真係有保留。

條友仔次次出新書,夠話係從事創作以黎最賣力、構思最嚴謹、製作最認真既一次,屌你最後咪又係草草完書收場。我地信得幾多次?
佢自己都話預計5X期
都係睇天妖賣唔賣得姐
賣得佢應該唔會出543住喇
佢應該知硬cut 543俾人屌所以拖住先喇
天妖賣得唔覺得會出返543住囉
信佢一成都仆街啦
咪好似架空神兵F出本垃圾神兵問天咁囉
神兵問天嗰時,黃玉郎出咗幾多年功力啊?
黃生都識九死邪功
今期ssl畫功,節奏都好好,不過睇返fb果邊都係得個屌字,都唔知佢地有無睇過本書
相反新書就悶到抽筋,一定係玉郎自己起字,爛茶渣呢d字真係正常人起唔到
ssl畫面穩定返好多
無咁屈9里feel

天妖真係好玉郎味 老土
同543第一期個feel倒模咁
不過今次唔係男女主談情 變左鬥咀
但有d樣應該真係顯朕勾 見到有小流民樣
又話會改畫面唔咁鮮豔 同543咪一撚樣

寫寫下9成玩平行時空唔接返神兵一
問天個feel幾弱下 可能今次想唔玩鬥功力 玩多d幻術打鬥 定主力姬發打妖
到底王小龍傳2幾時出?
下星期三
避開SSL
睇下巴打短評(希望有)先決定買唔買

係咪為左表現少年問天,面相懶cute 咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞