[借個九死俾俾你,保你冚家平安]龍虎門暨港漫討論區 11

1001 回覆
3 Like 6 Dislike
天子5 主角係畀人玩爛左, 結果見4既如來神掌好評就放埋入去,
天子5既雙主角寫到9唔搭8, 一開頭設定D如來神掌會相克,結果咩都無晒,
後面只係得銀鈴.......... 當時有買開都放棄左
(條LINK 有講當年天子4 同5既野)
https://kknews.cc/zh-hk/news/voy6jnl.html
睇返天子5中段開始啲畫功同頭三十期差好遠
依個真係好在完得唔錯,令2師徒既情更加完整

不過唔係個個接受到無LALA1集內死女1,入埋魔,
LAST 渾天9層大平賣
大唐雙龍都好似係咁
大聖王中期之後開始暴走
西經係乜都無講,西經同故事無關,走去搞魔心,外星人大戰

仲要玩埋%,同數值互打,要計%

為咗賣刀劍,招招神掌都係轟個刀劍形相,連諗個理由將法器轉做佛兵嘅理由都懶
龍戈兒性格又到寫得唔討好,唔知做咩
直頭2個世界黎, 走樣走到CLS
加上項無恨果D紫雷XXX, 天子4已經玩到悶, 佢天子5竟然照搬
天子5基本係將所有野亂咁痂埋一套野就算

今次天妖雙主角, 我都想佢寫得好睇, 但係完全唔應該有期望
皇朝講左,,佛兵其實係李世民覺得神掌威力太強, 為免日後神掌比奸邪所用, 所以將神掌d 招減省再融入佛兵裡面, 所以比起同一招, 李世民用既係勁過龍戈兒既多多聲
係之後皇朝先講,但當時天子五無講
渾天寶鑑同如來神掌單獨練已經好勁,但寫柴榮撈埋練渾天神掌,反而起得好弱,唔知咩玩法嚟
隔唔知幾多本書, 先講番之前無既設定,
可以話皇朝開頭有心寫
都可以得出天子5係9出
當然皇朝都爛埋尾, 好合符大帝作風
柴榮點都奸唔起
愈後愈廢
咩功都死
袁家寶我麻麻地
本難鳩皇朝原來我以前睇過, 完全無印象
岩岩翻睇先發現睇錯

成本書最想睇既問天 太平 邪帝得幾頁紙, 屌啦星
天六d人設 人頭幾型
姬發同simon 先係主角
比起玉記時期好得太多太多太多
大唐雙龍其實算幾完整
不過後面D女走晒樣, 個個一樣樣

大聖王就算LA, 浪費晒之前既設定同故事, 走火入魔
大聖王後期唔知仲係咪龍哥畫
走撚哂樣
唔用神掌打朝陽當年睇到屌咗聲
我鍾意天6多過4
天6啲人人性化啲
黑死病篇,同韓林兒衰敗篇都好正(當時估唔到韓林兒用侍女打原來係咁好抽,個個強者都買佢怕唔敢正面同佢打,要用計對付佢)
好似得60期左右係佢, 呢點唔太肯定
但後期一定唔係
大唐base on小說去改會好D, 係結局三大宗師無尼頭打一場有D on9
同埋我記得中後無情情邪王對陰后, 但同之前個陣個故仔接唔到
天子6故事係唔錯, 本書又夠厚,
係可以鋪得到個故事出黎
本書厚, 就令D 畫崩晒,叫做有好有壞
不過佢摺書依個大罪, 應該無讀者接受到
整體故事buy天子四,水準比較平均
天子六中段都幾悶,尤其黑死病前期好似教科書咁講吓呢種毒嗰種毒,但拖雷入返關就精彩啦!
難忘黑死篇最後一期故事回溯,講返拖雷入關前已經對术赤全無恨意,喺蒙古留下兩個仔取名拖雷朮赤,並要佢哋相親相愛,睇到我哭o能咗
以佢地既準則, 勁既人唔打唔得
無無LALA整死人, 又叫做好似接到故事咁就叫唔錯
哋港漫睇到眼濕濕嘅情節好多都係出自鍾英偉手筆
1、摩軻葉消除李世民嘅入魔記憶,李世民死前先猛然醒悟師傅做嘅一切
2、拖雷呢段
3、劉伯溫用死去成全朱元璋嘅帝業,疏遠多年後再一次互喚暱稱,可惜下一幕已經係劉伯溫赴刑場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞