[借個九死俾俾你,保你冚家平安]龍虎門暨港漫討論區 11

1001 回覆
3 Like 6 Dislike
韓山童打大汗開始衰,搞到韓山童好廢,用冰人打大汗,
但冰人比人打爆又會傷到韓山童,搞到佢成個傻仔咁
之後就浮浮沉沉要去到黑死病先上番去
如果有神兵F3/4或皇朝君臨出多一年左右可能有得補完 😆
咪係囉,明明韓山童一直機關算盡,乜都比佢計到晒,點知呢場nerf到咁
講多句:我明白故事結構上佢係時候退埸,但呢場大戰讀者期待已久,結果就留下一個咁冇癮嘅結局
打擂台、鷹擊長空、皇城走難呢三個chapter真係唔撚掂
世尊之子
係和仔定亞架習慣?
呢D正面大頭封面成日見到...
無名無姓,慘到呢
將世尊之子變成陳友諒, 好過後尾將陳友諒變黎變去
當初世尊之子出場, D人估佢係陳友諒(因為有耳窿), 我諗呢條橋咁正
製造朱元璋宿敵, 又合理化世尊之子同佢仇恨, 點知係一場誤會
影月兒比人當臭雞咁屌
我都想講老是常出現
唔係串鳩姦興果d「爆炸性」畫面咩
天子6我最唔鐘意常遇春,十三呢段
有佢地我會飛住黎睇
宋帝昺嘅設定可能去玉系漫畫人界裏面最強嗰個,我估連鍾sir都唔知點收科先至出左天子6而家呢個結局
咦, 後尾幫玉郎賣廣告?
熱潮算過左…港漫又係得返班老讀者
風雷傳柒左 雖然無左姦興 我諗唔係咁易搶返讀者信心
而且新新龍係穩陣但唔凸出 外傳繼續鍾Sir搞都唔算話太吸引 我諗除左拍到月巴出先可能有希望爆
而家出書唔蝕圍到皮做目標都正常
仲要天妖同期出 雖然以而家人手肉記出咩都應該係炮灰多
我印象中解說書定專欄好似有講,佢唔想再好似天子四咁,所以帝昺用嚟做保險有需要廷長時用
你咁講完我又拎本設定書睇睇,事實上鐘sir自己都承認係無可能合理地由朱重八打贏宋帝,所以至寫成咁

鐘sir有提到諗過將天子6寫成小說,可惜無成事....
認同, 今期依然文戲但劇情充實
果段真係寫得唔好, 一, 雖然知小龍唔會就咁死, 但係D埔拜真心差,
第二, 佢肯認媚娘做阿媽果段放到係媚娘臨死先做個戲劇性會大好多

另外, 比我編我會玩下發夢暗示小龍被好似舊著咁死, 最終無發生到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞