[借個九死俾俾你,保你冚家平安]龍虎門暨港漫討論區 11

1001 回覆
3 Like 6 Dislike
如果問天有天晶, 對手要有番咁上下先好睇,
個問題係佢無咩能力一開始描寫到,
就算寫到, D能力都會幾何級數咁去
弱化舊人就好似神兵問天咁
如果有問天有天晶都畀人秒既, 我諗大把人即棄
寫後生算係正確決定
不過佢咁寫駁唔到落神兵一
即係問天武功唔可以進步 唔可以超越神兵一開頭
可能最後又係失憶冇哂武功呢
直接d話問天發左場夢算啦,成個故事其實無發生過
佢點寫都難接神兵一開頭
一係臨結局, 就好似打機轉身咁LAW, 潛力勁左, 不過咩都由頭開始過

其實個提升女主情節係好事, 佢都知要賣女
不過女主果2個"計" 真係無吸引力
隻9尾D 用色好似太鮮艷... 無咩特別
落多D 心機LA
當年鐵心件甲好掂
另一主角姬發有無女, 會唔會天番天女呢
神兵一開頭d人廢到仆街
就算金庸咁犀利
故事功力都係逐層上
由開頭唔識識武功,
江南7怪, 全真7子, 以為好勁la,
LAST 5絕出黎秒
點都唔會寫d人一開始好勁
一開始講王重陽搵鬼睇咩
但係佢宜家setting係神兵一開始之前
基本上故事係駁唔番,除非失憶/廢功
姬發去咗未來,改變咗問天d 決定,butterfly effect未來改變咗/變咗另一平衡世界, 唔駛接神兵一

有眼耳口鼻就抄
點樣接返神兵一定唔接,容後再表/日後故事自有交代
神兵問天個時預告俾人問神農尺點解變返元祖都係咁
我上面都話 "佢點寫都難接神兵一開頭"
大家都明

我搬金庸出黎都係講緊 一般寫故事既模式JE
咁係易D鋪個故事
頭髮白,眼鏡,西裝友就係抄?
所以我上面有講,根本跟住皇朝君臨個尾,問天殺咗無限嘅話,宇宙reboot,你依家點寫已經自由好多,唔使就住就住!其實543已經冇跟之前龍虎五世個設定,如果要跟,主角就係黃虎同金龍,而唔係依家嗰兩個
佢地玩時間線好多時都眼高手低
小蛇傳2係咪今個星期出
15~16嘅姬發去咗飄渺宮,識渾天寶鑑未無咩印象
仲整d可愛型女主都唔知為乜
佢真係唔知個市場要乜
明知睇親都麻甩佬 好心就性感d喇
你睇隔離小龍傳個玉兒
唔係 可能31號掛
我以為佢會同天妖硬撼添
其實鄺志德間公司同黄生應該冇乜敵意
依家打官司係文傳啫
15~16嘅姬發已經登基做左周武王
根本成個型像都普通到仆街,似都講唔上係抄,真係要多謝港漫慢慢傾呢個節目,亂帶風向,令到本身對ssl有已經不滿既人更加盲屌,對港漫死亡加速功不可沒
咁都叫抄
唔知重以為假膠
搵依個入就真係...
你話 SSL D 畫質差過la
港漫既女角係畫得唔錯. 其他漫畫畀唔到相同感覺
古裝就更加, eg 大唐雙龍前半D女角, 可惜愈畫愈差
依家好似無人識畫女角咁
玉兒成日有新LOOK 係唔錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞