[美劇]Flash/Arrow/LOT 劇情討論區 (3)

630 回覆
6 Like 1 Dislike
開波睇season finale

slade長期(非戰鬥都帶住)帶頭盔(明顯入面係替身啦) 真係幾無趣 無表情睇
究竟迴力鏢出黎有乜鳩野用
Dinah vs Black Siren完得太快

迴力鏢佬放佢出黎係幫Chase好似
迴力標隊長出得,反而有啲想deadshot都出得返黎之前話死左但搵唔到屍體。
Prometheus贏左
Btw今集flashback終於連返去第一季第一集

佢森林狂跑之間穿插返flashback真係好正
Talia咁廢既
同埋無人提Chase自殺係係船上用左輪打爆自己,個鏡頭完全同oliver老豆自殺一模一樣好抵讚
oli回憶跑埋去 夾頭再旋個下
睇黎cool頸個下真做
adrian d口水噴晒出黎 真係出盡力
今集真係好撚正
chase成島放炸強
究竟Angus係點樣係個島到做野?
joker咩
adrian根本就係joker
wtf
咁樣就完左?
究竟迴力鏢出黎有乜鳩野用
Dinah vs Black Siren完得太快

迴力鏢佬放佢出黎係幫Chase好似

但佢又廢
今集Arrow 》》

唔撚係掛,炸死哂咁多人?下季換班新血演員
唔好撚同我講搵到個洞匿埋

btw,未睇唔好撚入黎話人劇透,美國已經播左

其實江湖規舉好似未出字幕都係透
好似係
Adrian呢個奸角真係整/做得好好

oli永遠都係比佢騎住

其實永遠騎住
個編劇咁寫好怪
下下都騎住騎住騎住騎住騎住
由第開波騎到未

永遠team arrow諗到解決方法
oh 到尾作返adrian原來已經預左佢有呢個解決方法

重覆呢個步驟不下5次
個finale真係好出人意表

但迫佢殺人好有joker feel

但原全估唔到會大爆炸
係人都諗唔會爆炸 而佢敢作到爆炸

堅料
咁其實都算講完佢五年起到島生活 下一季仲有咩好講
咁其實都算講完佢五年起到島生活 下一季仲有咩好講

本身都好似話淨係得五季 但睇完今季唔想佢咁快完 btw 唔知有得睇oli玩美國忍者未呢
Hey kid係最終戰MVP
第一次假二五秒左迴力鏢隊長,救左oliver加半team arrow
第二次假二五送左武器俾dinah,救埋另外半team
之後搵William,可能喺期間已經拆左幾隻炸彈,咁結尾去唔切搵argus,都有地方避難。要留意返Nyssa同Hey kid講左句 你遲左少少喎! 以Hey kid咁專業執行任務嘅個性,點會遲,所以中間好可能做左其他野。即使冇出現上面嘅可能性,以佢對煉獄島嘅熟識,要搵地方避難都唔難。
最後群戰,做左掃蕩王,kill count應該係最多果個。

型到瀨屎
無人提malcolm
點解arrow 同Flash 今季個結尾都係未完咁

咁confirm左有下季啊嘛

咁confirm左有下季啊嘛

係姐 但係咁樣就比佢地吊住條癮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞