zack snyder版正義聯盟 官方預告!!

687 回覆
95 Like 24 Dislike
超人知道佢講大話la
因為一套戲四個鐘回唔到本正常可以播到兩套兩個鐘嘅戲了
Wb 諗埋啲縮數搞到bvs 爛鳩晒
人地中意都唔俾
唔怪之得香港無自由
其實Martha有咩問題 我反而覺得好深刻,由開場一路都有鋪排呢樣野係Batman心結
仲要解釋咩
講到為左人類生存咁殺超人
會唔會同自己呀媽同名就唔殺...
點講都講唔通啦 話撚知你咩

其實最大獲唔係唔殺佢
而係轉個頭仲要好似好friend 咁去幫佢
個個轉換快撚到 個頭打到仆街轉頭又做friend
邊忽好Friend?
Batman做左20年,人又救唔到,伙伴又一個一個咁死,對付反派手法亦都漸漸殘暴偏執,甚至自認罪犯,但永遠都有雙親死亡既陰影,到左中年依然經常掃墓,咁大個心結,見超人橫空出世造就黑零事件,大都會死好多人,越發覺得自己既無力,咁多年怒火自然係對超人爆發。

超人亦唔知道蝙蝠俠過往,只知佢係手法殘暴既私刑者,出現阻止佢繼續傷害人,反而令Batman以為超人特登黎阻佢,所以問佢Do you bleed,但超人唔理佢不突止更加叫佢咪再出現就飛走,咁更加深左矛盾,而個矛盾并唔係世仇,係誤會,而且有Lex係到搞事。

Batman驚訝=》了解左狀況=〉解開誤會=》幫手救佢老母=》安撫佢老母話自己係超人朋友 ,一句安撫說話就代表好friend你一定係睇得marvel多。

到最後超人死左先發覺原來自己一早深陷絕望,不斷重覆自己美麗既謊言,見證超人既犧牲先明白Men are still good,打算組建聯盟應付未來既威脅同時繼承超人遺志。

你唔認同你既事

反正我覺得冬兵被9頭蛇控制殺Ironman雙親,Iornman要報仇同BVS個矛盾都差唔多,出完氣咪又係friend返
咁我都覺得你唔認同你既事
不過我就唔鍾意marvel d野既

我只係純粹以事論事姐
我諗普遍人都係咁既意見
以上都係我個人理解亦係我對套戲既態度

Martha meme某程度無睇過既都識跟風講

留個言0成本,知道Martha meme就見親bvs討論都有人抱書包出黎,有人認真解答又笑鳩人

Zack既戲多數隱晦,中意畫面表達戲劇劇情,想當爆谷片靠角色講既唔係Zack果套拍法(佢自己都知咁拍會兩極,但偏偏佢中意),而且Zack戲都唔係一般爆谷片三幕式

慢慢挖掘影像意涵呢d都係睇電影既樂趣,當然咁做可能商業失敗,但我自己就好中意
https://youtu.be/rXKQOj4fyRw

正如呢場開幕戲....
bruce 死雙親, 睇得唔深, 咪又係笑佢又死老豆老母...
有留心就明,除左係回憶仲係夢, 一個佢幾十年都改變唔到惡夢
已係759買左78蚊個PLAN, 等聽日LOGIN睇
同收銀職員講now e 78蚊plan佢就知?
Thx 巴打
有LINK正評
解唔到ga la好唔好。如果老母叫Martha就唔使死,咁比蝙蝠俠殺嘅壞人都好慘,早知一早大叫Martha就無事
嗯,你說得對
知唔知係咪過12點就有?
係囉
咁點解啲壞人見到batman唔大叫martha呀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞