我阿妹同咗個公屋仔拍拖點搞好

538 回覆
465 Like 2153 Dislike
人地好proud of自己master學歷 但係住150呎公屋 目標係買兩百呎居屋 覺得自己好叻
體諒下公屋仔見識少 平日冇去開啲高級場合 高級住宅 佢生活圈子就係得公屋 同一大堆小學中學學歷低下階層既人做朋友 仲要上網吹噓自己學歷攞存在感
5萬蚊一部bba牛肺車佢都當靚車
可能佢未見過Mclaren Bently RR Aston Martin 林寶呢類名車
鄧佢陰公
一陣條傻鳩出黎死撐話自己master學歷

如果係既話你仲柒

讀到master仲要住公屋 姐係你份人好撚廢
住公屋 目標買200呎居屋好撚有成就呀
唔怪得講野咁大口氣
有1943個公屋仔

不過由得妹妹喇 識諗就識諗
唔識諗都幫佢唔到
公屋好唔好住
你都講得啱 家庭環境唔好
冇學歷 冇車冇樓
喺香港 學咩人拍拖
就算點努力都好
始終都係會俾人睇唔起
唔係個個都可以好似電視劇咁
很努力就有收穫

有時真係要認命
你想死個天偏偏就唔俾你死
你唔想死啦 佢就係諗方法整死你
樓主打探清楚佢既背景先,

唔係會被自卑心作祟既連登仔反咬你,

咩公屋仔都可以係ibanker 個啲之類萬中無一都要掘出嚟講

如果對方低學歷,低收入個批就過主啦,分分鐘你細妹養埋佢。

唔係睇唔起佢,係佢高攀唔起。

網上其他人點做話之佢,細妹係你親人,就要理
係你眼中咩叫點努力?
請問你努力過啲乜嘢先?

如果你怨天尤人,順應天命既話,咁問下自己前世係咪做左好多衰嘢,今世盡快還,下世咪投過好胎囉
莫欺少年窮,話唔定人地時來運到發左達,最緊要心地好,錫你個妹。

有錢對你個妹差咪仲衰。
呢啲都係美麗嘅誤會與假設,

1.女人青春有限,人地無義務等你所謂嘅發達,

2.雙方都要比到安全感人地,

3.人地又無話搵個有錢,

4.有錢又唔等於對人差。

5.中中挺挺,大學畢業,有份穩定工作,人品好,出面大把。
支持樓主
個妹唔係自己嘅先會講咩
自己鐘意就得呢啲唔負責任嘅野
打漏咗利申。

邊撚個公屋仔又窮又燶嚟溝我個女,我第一個屌柒佢先。
支那01又抄post
姐係同窮撚拍拖就係最幸福啦

幾時有人話同有錢佬拍拖會俾人冷落虐待啊
睇得太多電視機?
住公屋個隻master狗去咗邊
原來連燈咁多公屋仔女
俾返 幾十萬個 男仔做掟煲費囉
有料嘅係你父母喎
佢地都未出聲 幾時輪到你出聲
是但啦你都係靠爸爸
兩層樓又唔係你搵番嚟
有無問題遲D就知你擔心都無用
樓主都係垃圾黎 靠老豆老母先有2層樓 去笑鳩人公屋仔

你有本事去笑鳩人咩? 人地住公屋咁又點 身家幾千萬又要唱通街? 好心你唔好狗眼看人低啦 自己都係賤種二世祖 笑人做乜
第時你個妹比佢中出大左肚 仲要叫人妹夫嫁
等我地cc台建國成功
第一時間就清洗有資產階級
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞