我阿妹同咗個公屋仔拍拖點搞好

538 回覆
465 Like 2153 Dislike
假膠分化狗黎
佢啲post特別鍾意講窮富矛盾
因為我老母係住公屋大,所以覺得無乜野
同埋唔應該載有色眼鏡睇人
我只不過投胎投得好
發現吾少連登所謂的私樓仔,靠父母有錢有樓,以為自己高人一等,有啲(好似樓主)好似好想老豆老母早啲過世攞曬資產洗,有啲日日洗錢如流水一樣,但都沒出過來社會經歷,完全吾了解正常一般人的生活環境,價值觀離曬地

住公屋>窮人,問題人士,低下人士集中區
(全港有幾多人住公屋?排隊有幾多人?,現時有幾多私樓居住環境比公屋差?我都見過私樓有吾少問題人士)

冇能力,公屋仔都係垃圾,只係講廢話
(靠父母的努力,有樓有錢,生活温室環境,完全沒經歷社會洗禮,靠幾層樓收一堆租和父母資產,講得難聽,你哋先係社會/父母的寄生蟲)

垃圾冇錢買/租私樓
(完全不食人間煙火的經典,一般人的工資水平是負擔吾起香港的樓價,香港樓價是領先世界,就算買得起,多數都要分20/30年以上分期,租的價錢是至少食一半以上的工資先有得住,一般都會住公屋/父母家,減少龐大的租金支出)

睇樓主的負評數就知離地幾高
佢呢句已經講左個妹將來都係靠人養 條仔冇錢點養得起佢個妹
叫你父母係你細妹結婚前轉層樓俾佢,
之後結婚之前上律師樓做婚前財產,
只要你細妹唔傻到加條仔個名落樓,
即使離婚都冇得分樓
一睇啲內容就知假膠po
又係呢啲,當故仔聽下就算
想問你父母有無介意先 人地無出聲既話 你做呀哥憑咩出聲? 講到你呀妹第時層樓係你咁
香港地住公屋先有錢
關你撚事?而家係你結定人結?係咪樣樣都要計錢計到咁盡?至少人地都有份正常工,你地又有樓渣手,你想個妹搵真愛定搵個冇愛既有錢仔?真係唔被人開年唔鬆化
樓主個妹三大
條仔都起碼要三大啦
可以有咩本事 你講黎聽下
咁我身家都多你1千萬 但無好似你咁樣睇人
根本係你自己價值觀問題 然後又拒絕承認
唔好傻,社會係咁現實
三大又點 父母俾學費
兩層樓 都係你父母
車 我估都..

不如講下你兩個對父母有咩貢獻先

無父幹 可能你地出世都係住公屋
關你撚事咩 收皮啦
問題有得屌嗰個唔係你呢
公仔嘅夢想就係可以屌私樓妹 日日FF
你又唔諗吓現實裏邊有幾多個公屋情侶 條女比私樓仔當狗屌 公屋仔仲懵盛盛頭頂綠到發光
係我就唔忍啦 直接同條公屋仔攤牌 問佢係咪吼層樓啦
上連登呻冇用 只會比人屌返你架咋
屋企兩層私樓就比啲guts啦 對得返你道竹門嘛 你話係咪
Cls個名
搵錢容易但搵個真心愛自己既人好難
你放過你阿妹啦
認真答你,你可以同你啊妹傾下 但受果個係佢。仲有拍拖未入結婚既。
樓主狗眼看人低
你有錢買到獨立屋先算啦死柒頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞