我阿妹同咗個公屋仔拍拖點搞好

538 回覆
465 Like 2153 Dislike
你無撚反思過人生追求啲咩咪跟個社會行囉唔撚鍾意香港大把選擇可以移民
你啱,但合乎你條件既男人一般唔會揀你個妹,始終有得揀都唔會想同個弱智港女一齊
又唔一定要大富大貴 夠生活咪得囉
唔好眼入面得錢 活在當下啦
你鍾意過寒酸生活冇人阻你既
但你冇資格批評追求生活質素既人囉
坐勞斯萊斯又點?咁就係上等人
屌你老母淨係識人身攻擊
岩啊
好似係你條友一黎就起鋼攻擊人先
開口埋口理想 心靈富足
講撚到好似你追求呢啲無謂嘢就好特別好出眾咁
你咪係分分鐘聽日就訓街個啲人囉
有錢專一又對自己女朋友好既男人
可能真係有啦 不過我未見過
又或者我見識少啦
講多次 生活質素唔一定係用錢堆砌
每個人嘅定義唔同
對你來講 大富大貴可能就係你嘅高質素生活
對其他人來講 做到自己鍾意嘅嘢就係高質素生活
你鐘意過大富大貴生活都冇人阻你既
但你同樣都冇資格去批評窮人既生活
條心靈富足撚自己起鋼批評人先

「所以人出世就係為左錢?冇錯呀呢到係香港,個個都好似你咁行屍走肉囉
有理想有夢想就俾你笑戇鳩,心靈唔滿足有幾多錢都冇用啦」

講野咁大口氣 又話咁同做狗冇分別喎
真心想知佢生活有幾幸福
你睇返上面啲記錄邊個講先囉
香港就係有咁多你呢啲人狗眼看人低 個社會價值觀先咁撚扭曲
我搵幾多錢又同你講咩 你咁撚勁咪買晒香港啲樓囉
公屋仔冇前途
蝕本貨, 夠9 左架啦。
狗眼看人低,食屎啦你
你柒撚咗就咪撚咁多嘢講啦 搵得多錢同心靈滿足係唔撚同
搵得多錢心靈都可以唔滿足
死公屋仔就唔好講戀愛自由啦,佢哋連生存都有困難
你自己睇多次先啦 係你條撚樣先入爲主起鋼屌人
一副站在道德高地咁撚樣
我就冇狗眼看人低 係睇唔過眼你呢啲自以為是既傻鳩窮撚

你搵幾多我冇興趣知
我隔住個mon都聞到你陣公屋味
所以唔好再衝出黎柒啦
理想撚 心靈富足撚好老土
莫欺少年窮
巴打比公屋仔搶左條女?
如果你覺得係大條道理,咁點解會覺得難開口?
而且既然你阿妹係弱智港女,咁就算搵到私樓男友,條仔一樣可以呃咗層樓
錢有人嫌多?

唯一解決辦法:你阿妹永世唔溝仔,孤獨終老
唔使一定要有錢 但條件好過公屋仔而又專一既人都大把

經濟能力好雖然選擇多左 但唔代表人地就係唔專一 年中都聽唔少樣衰/窮撚出軌 都係睇性格
你自己繼續活係你嘅世界打飛機啦
開口埋口都話人窮撚住公屋得罪你?
我住私樓又會同你講
你歸西嗰日坐住勞斯萊斯應該都會爽啲既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞